Eşini 5 kurşunla öldürmüştü! 'Aldatma şüphesi' diyen savcıdan sanığa indirim talebi!

Eşini 5 kurşunla öldürmüştü! 'Aldatma şüphesi' diyen savcıdan sanığa indirim talebi!

İstanbul'da boşanma aşamasında olduğu eşi Emine Cin'i sokakta 5 kurşunla öldüren Levent Cin hakkında savcı mütalaasını verdi. Aldatma iddialarını da göz önünde bulunduran savcı, "haksız tahrik" indirimiyle 27 yıla kadar hapis cezası istedi.

Türkiye'de neredeyse her gün bir kadın öldürülüyor. Caydırıcı olmayan cezalar kadınların yaşam hakkını elinden almaya devam ediyor. Levent Cin ve Emine Cin, 12 yıllık evliliklerini geçimsizlik nedeniyle sonlandırma kararı almıştı. Emine Cin, Levent Cin'in kendisine şiddet uygulaması ve tehdit etmesi nedeniyle polise birçok kez şikayette bulunmuştu.

24 Ekim 2022'de Levent Cin, Emine Cin'i sokakta 5 kurşunla vurarak öldürdü. Polis, kaçan Levent Cin'i Gaziosmanpaşa'da yakalamıştı.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada savcı, sanık Levent Cin için"nitelikli adam öldürme" ve "Ruhsatsız silah bulundurma" suçlarından 19 yıldan 27 yıla kadar hapis cezası istedi.

Savcı sanığın Emine Cin'in kendisini aldattığını düşündüğü için öldürdüğünü söyleyerek "haksız tahrik" indirimi uygulanmasını talep etti.

'ALDATMA ŞÜPHESİ' DİYEN SAVCI İNDİRİM İSTEDİ

Sanık Cin ise suçlamaları kabul etmeyen beraat istedi. Mahkeme sanığın tutukluluğunun devamına karar verdi. Duruşmanın sonunda sanığın ne kadar ceza alacağı merak konusu.

Öte yandan, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun Mart Şubat 2024 Raporuna göre, bu ay 25 kadın cinayeti işlendi. 21 kadın ise şüpheli şekilde ölü bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN