Emekliye neden zam yapılmadığını açıkladı! Sorun kaynak değil... Çalışma uzmanı açıkladı

Emekliye neden zam yapılmadığını açıkladı! Sorun kaynak değil... Çalışma uzmanı açıkladı

Milyonlarca emeklinin sorusu, neden zam yapılmadığı ile ilgiliydi! Uzman isim açıkladı, sorun kaynak değil! Çalışma uzmanından emekliye zam yapılmamasının nedeni...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli maaşının 10 bin TL'ye yükseltilmesi konusunda açıklamalarda bulundu. Emekli maaşlarına ilişkin yapılan bu artışın ekonominin hesap-kitap işi olduğunu belirten Erdoğan, devletin gelir ve giderleri arasındaki dengeyi korumanın önemine vurgu yaptı. Türkiye'nin karşılıksız gelir kaynaklarına sahip olmadığını belirterek, kaynakların dengeli bir şekilde yönetilmesi gerektiğini ifade etti.

EMEKLİYE NEDEN ZAM YAPILMIYOR?

2 bin 354 liraya kadar nakit destek! 18 yaş üzerine veriliyor! SGK'dan düzenli maaş hesaplara yatıyor! - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Ancak, bu açıklamaların ardından emekli maaşlarına yönelik belirli bir kesimde artan eleştiriler dikkat çekti. Çalışma Yaşamı Uzmanı Prof. Dr. Aziz Çelik, konuyla ilgili sosyal medya hesabından önemli bir paylaşımda bulundu. Çelik, emekli maaşlarına yapılan zamların gerçek nedeninin kaynak meselesi değil, emeklilere ayrılan kaynakların azaltılması olduğunu savundu. Çelik, bu durumun arkasında neoliberal politikaların olduğunu belirterek, alım gücünün ve talebin artmaması için kemer sıkma politikalarının uygulandığını ifade etti.

Çelik, "SGK'ye yapılan bütçe transferlerinin merkezi bütçeye oranı 2023'te 15,9 iken 2024'te 10,2'ye düşürülüyor" diyen Çelik, "Emeklilere yapılan ödemeler Türkiye'de GSYH'nin yüzde 4,1'i iken Avrupa ülkelerinde yüzde 9,5. Kaynak sorunu yok" diyerek, emeklilere ayrılan kaynakların azaldığını ve bunun emekli maaşlarına yansıtıldığını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN