Deprem uzmanı gece açıkladı! Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan gece yarısı İstanbul depremi uyarısı

Deprem uzmanı gece açıkladı! Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan gece yarısı İstanbul depremi uyarısı

İstanbul için beklenen büyük depremle ilgili Prof. Dr. Ahmet Ercan’dan sert tepki! Gece yarısı yaptığı paylaşımla uyarıda bulundu. Ercan, yarıyı bu kez meslektaşlarına yaptı. Deprem uzmanı gece açıkladı...

Gündemden hiç düşmeyen büyük İstanbul depremi ile ilgili deprem uzmanları art arda uyarı verirken Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, gece yarısı uyarı verdi. Ercan, bu kez uyarıyı halka değil meslektaşlarına yaptı.

İstanbul'da yaşanabilecek büyük bir depreme ilişkin olarak yapılan haberlerle ilgili açıklamalarda bulunan Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, haber ajanslarını hedef aldı. Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla tepkisini dile getiren Prof. Dr. Ercan, "İstanbul'da ha bugün ha yarın deprem olacak" haberlerinin bilimsel bir temeli olmadığını savundu.

‘BİLİMSEL TABANI YOK’

Sabaha karşı yaptığı paylaşımda, bazı haber ajanslarının sürekli olarak İstanbul'da deprem olacağı yönünde haberler yaptığını belirten Prof. Dr. Ercan, bu tür haberlerin bilimsel bir temeli olmadığını ve haber niteliği taşımadığını ifade etti. Ayrıca, toplumu germemek adına bu tür içeriklerin yayınlanmaması gerektiğine vurgu yaptı.

Her gün deprem vurgusuna gerek yok diyen Ercan, ‘Halkın kendi evini güçlendirecek durumu var mı?’ diye sorarak şu ifadeleri kullandı: “Her gün deprem olacak demeye gerek yok. Halk ile yönetenlerin deprem bilinci var. Ncak, halkçı, yetkin yönetim, halkın yaşam güvencesi için yatırım, halkın kendi evini güçlendirecek durumu var mı? Asıl soru bu? Batıda buna toplumcu devlet deniyor. Söyleyemem; dilimiz tutuk.”

Prof. Dr. Ahmet Ercan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Bazı ajanslar sürekli olarak İstanbul'da ha bugün ha yarın deprem olacak haberi yapıyorlar. Bunların hiçbirinin bilimsel tabanı, kanıtı, ayrıca haber niteliği yoktur. Lütfen toplumu germeyin. Yararı yok.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN