Bu illerde yaşayanlar dikkat! Uzmanından kritik uyarı geldi: Ölümler artabilir

Bu illerde yaşayanlar dikkat! Uzmanından kritik uyarı geldi: Ölümler artabilir

Küresel ısınmadan kaynaklı hava sıcaklığı rekoru kırılmaya devam ediyor. Dünya genelinde 16.6 derecelerinde ilerlemesi gereken sıcaklık son günlerde 17 dereceyi aştı. Konuyla ilgili kritik değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Levent Kurnaz, sıcaklık kaynaklı ölümlerin başlayacağı o illeri açıkladı...

Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, 15 Ağustos tarihine kadar ülkemizde tüm zamanların en yüksek sıcaklarının yaşanacağını açıkladı.

"KORKUNÇ BİR DURUM"

Ortalama sıcaklıkların bu kadar artmasını "korkunç bir durum" olarak tanımlayan Kurnaz, 2024 yılını çok daha kötü geçireceğimizi söyledi. Dünyadaki sıcaklık artışının bu hızla devam etmesi durumunda 2030 yılı sonrasında bazı Güney Asya ülkelerinde yaşamın çok zorlaşacağını söyleyen Kurnaz, Güneydoğu Anadolu bölgesindeki bazı şehirlerde de sıcaklıkların 50 dereceyi aşmasını beklediklerini belirtti.

haber-2-ic.jpg

Türkiye'de sıcaklık kaynaklı ölüm riskinin 50 yıl sonra için mümkün olabileceğini söyleyen Kurnaz şu ifadelere yer verdi:
"Ülkemizde nem bulunmadığı ve halkımız havaya alışkın olduğu için istisnai durumlar haricinde ölümcül etkilerle karşılaşmıyoruz. Ancak böyle bir gidişatta farklı bir tablo ortaya çıkabilir ve 50 yıl sonra Antalya, Adana ve Hatay gibi şehirlerimizde sıcaklıktan kaynaklı ölüm vakaları görülebilir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN