Ankaralılar merak etti, ASKİ açıkladı! Başkentin suyu temiz mi? Bu açıklamadan sonra herkes derin bir oh çekecek…

Ankaralılar merak etti, ASKİ açıkladı! Başkentin suyu temiz mi? Bu açıklamadan sonra herkes derin bir oh çekecek…

Günümüzün en büyük sorunu içme suları. Meyve sebze yıkamadan içmeye kadar kullandığımız çeşme sularının hijyeni özellikle Ankara gibi büyük şehirlerde büyük bir soru işareti oluşturuyor. Peki, başkentin içme suyu temiz mi? O sorunun yanıtı ASKİ’den geldi…

Çeşme suyu, vatandaşların sağlığı üzerinde önemli bir yer edinirken, Ankaralılar da çeşme suyunun temiz olup olmadığı konusunda endişe duymaya başladı. Milyonlarca kişinin merak ettiği sorunun cevabı ise ASKİ’den geldi. Peki, Ankara’nın içme suyu temiz mi? İşte o sorunun yanıtı…

ANKARA’NIN SUYU TEMİZ Mİ?

Ankara Haber’in aktardığına göre, ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, ASKİ’nin şehir şebekesine verdiği suyun temiz ve kaliteli olduğunu aktararak, Ankaralıların musluktan akan suyu güvenle kullanabileceğini dile getirdi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye’nin en büyük su arıtma tesisi olan İvedik Tesisi yerleşkesinde yer alan Su Kalite Merkezi’nde 37 uzman personel ile Ankara’nın suyunu sürekli kontrol altında tutuyoruz. Kentimizin içme ve atık suyunun kimyasal ve bakteriyolojik analizinin yapıldığı laboratuvarda son teknolojiyle donatılan cihazlar ile hizmet veriliyor. Temiz su, atık su ve bakteriyoloji bölümleri olmak üzere 3 üniteden oluşan laboratuvarda 26 atık su arıtma tesisinden gelen numuneler de incelenerek raporlanıyor. Bin 112 farklı noktadan aralıklarla numune alarak analiz yapıyoruz. Yılda yaklaşık 25 bin numune alıyoruz. Suyu musluklardan akıncaya kadar sürekli denetliyoruz. Yine aynı şekilde Sağlık Bakanlığı İl Sağlık Müdürlüğü de bizim sağladığımız sudan yaklaşık bin 257 noktadan 6 bin numune alarak sonuçları kurumumuza gönderiyor.”

ankaranin-icme-suyu-temiz-mi.jpg

Ankara suyunun Sağlık Bakanlığı’nın İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmeliği’nde belirtilen kriterlere göre analiz edildiğini vurgulayan Öztürk, “Şehir şebeke suyu tüm bu standartlara göre güvenli şekilde tüketilebilir özelliktedir. Yapılan analizler sonucunda ilgili değerlerin hem uluslararası hem de Bakanlığımızın çıkardığı yönetmelikteki sınır değerlerin altında olduğunu görüyoruz. Yani Ankara’nın suyu gönül rahatlığıyla içilebilir. Şeffaflık ilkesi gereğince su analiz sonuçlarını, ASKİ web sitesinde düzenli olarak açıklıyoruz” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN