AK Partili vekilin Boğaz manzaralı villası kaçak çıktı!

AK Partili vekilin Boğaz manzaralı villası kaçak çıktı!

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider'in Lapseki'de bulunan ve Çanakkale Boğazı'nı gören villasının kaçak olduğu ortaya çıktı. Gider'in 2018 yılında çıkarılan imar affı kapsamında aldığı yapı kayıt belgesi ile daha önceden devraldığı binayı yıktırarak yerine iki katlı lüks villa yaptırdığı tespit edildi.

Çanakkale'deki kaçak yapı ihbarı üzerine harekete geçen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün yaptığı incelemede, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider'in villasının bulunduğu parselde "betorname lüks bir villa yapısı" olduğu ve bu yapının "kaçak" olduğu belirlendi.

Gider'in 2018 yılında aldığı yapı kayıt belgesinin iptali için karar verildi ve alt yapı hizmetlerinden yararlanması engellendi. Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre, bu durum, imar affının usulsüz kullanımlarına ve yetkililerin denetim eksikliğine dair eleştirilere yol açtı.

s1eskihaliboyleydi1jpg-l-dicqunlumn1omjaks7ca.jpg

(Gider’in evi 2018’de aldığı ilk hali)

Gider ise villayı satın aldığını ve imar affından faydalandığını, yeniden yapmadığını savundu. Milletvekili Gider, 30-40 yıllık olan evi satın aldıktan sonra badana, boya, pencere ve kapı gibi tadilatlar yapıldığını da ekledi.

222.jpg

AK Partili Ayhan Gider'in kaçak villa skandalı, imar affının yarattığı sorunları ve yetkililerin denetim eksikliğini gözler önüne seriyor.

10villabelgejpg-q1rt5o1iguylrmk-codzqw.jpg

10ayhangiderdekupejpg-4muroqmuukssi7c-ohfp1q.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN