Gaziantep'te 9 kişinin öldüğü kazada sürücülerin ifadesi ortaya çıktı: Uçar vaziyette bize doğru geliyordu

Gaziantep'te 9 kişinin öldüğü kazada sürücülerin ifadesi ortaya çıktı: Uçar vaziyette bize  doğru geliyordu

Gaziantep'te beton tankeri ile yolcu minibüsünün çarpışması sonucu 9 kişinin öldüğü 11 kişinin yaralandığı kazada her iki sürücünün ifadeleri ortaya çıktı. Tanker sürücüsü Mehmet Göğüş, hızının 70-80 kilometre arasında olduğunu ve hastalıklarından dolayı gözlerinin karardığını söyledi. Minibüs sürücü Latif Örs ise, "Kamyonun hızı o kadar yüksekti ki lastiklerin yerden kesildiğini gördüm. Araç uçar vaziyette bize doğru geliyordu." dedi.

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde 6 Mayıs'ta beton tankeri ile yolcu minibüsünün çarpışması sonucu meydana gelen kazada 9 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı. Kazadan dakikalar öncesine ait görüntünün ardından iki sürücünün ifadeleri de ortaya çıktı.

9213881.jpg

'GÖZLERİMİN KARARDIĞINI HATIRLIYORUM'

Çimento yüklü tankerin sürücüsü Mehmet Göğüş, ifadesinde "Narlı ilçesinden Kalesan firmasına ait araçla firmaya ait beton maddesini yükleyerek İslahiye’de bulunan Güçlü beton firmasına saat 11.00 civarında boşalttıktan sonra Pazarcık ilçesine doğru giderken ne alkol kullandım ne de uykusuzdum. Yola çıktıktan 5 dakika sonra gözlerimin karardığını hatırlıyorum. Ben tansiyon hastasıyım düzenli olarak ilaç kullanırım. Kalp, şeker, tansiyon hastalıkları mevcuttur. Araçtaki hızım 70-80 kilometre arasındaydı. Rahatsızlandığımı düşünüyorum hiçbir şey hatırlamıyorum." dedi.

9213883.jpg

'ARAÇ UÇAR VAZİYETTE BİZE DOĞRU GELİYORDU'

Minibüs sürücüsü Latif Örs ise ifadesinde, "27 K 5127 Plakalı yolcu minibüsünde Hatay yolu istikametinde ilerlerken ağabey mevkiinde karşı şeritten hızla beton mikser aracının bize doğru yaklaşmakta olduğunu gördüm. Kamyonun hızı o kadar yüksekti ki lastiklerin yerden kesildiğini gördüm. Araç uçar vaziyette bize doğru geliyordu. Durumu fark eder etmez aracı sağa doğru kırdım. Kaçmaya çalıştım ancak kaçamadık. Trafik kurallarına uygun şekilde hareket ettim." diye konuştu.

9203301.jpg

NE OLMUŞTU?

Gaziantep'te İslahiye-Hatay kara yolunun Ağabey mevkiinde 6 Mayıs'ta Latif Örs'ün kullandığı 27 K 5127 plakalı minibüs ile Mehmet Göğüş idaresindeki 27 AJT 349 plakalı çimento yüklü araç çarpışmıştı. Kazada Şükrü Sağlam (71) Sena Taşkın (18), Sıdıka Ümran Yıldırım (15), Elif Görmez (17), Rakibe Erinmez (32), Sultan Erinmez (18), Sude Çelik (18), Hatice Günen (44) ve Sibel Sağlam'ın (18) hayatını kaybetmişti.

9203666.jpg

Kazayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında hastaneye kaldırılan beton mikserinin sürücüsü Mehmet Göğüş, tedavisinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Minibüs şoförü Latif Örs ise yurt dışı çıkış yasağıyla serbest bırakılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN