50 bin metrekarede 65 derecede üretiliyor! Toprağa ihtiyaç duymuyor, vatandaş yoğun ilgi gösteriyor

50 bin metrekarede 65 derecede üretiliyor! Toprağa ihtiyaç duymuyor, vatandaş yoğun ilgi gösteriyor

Türkiye'de her geçen gün yaygınlaşan topraksız üretimde ilk hasat tamamlandı. Manisa'nın Kula ilçesinde yapılan topraksız tarım verimi ile çiftçinin yüzünü güldürüyor. 50.000 metrekare kapalı alanda kurulan seradan ilk üretim törenle karşılandı.

Manisa'nın Kula ilçesinde jeotermal enerji kullanılarak gerçekleştirilen topraksız tarımda ilk üretim yüzleri güldürdü. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan "Çalışan ve Üreten Gençler Programı" kapsamında Zafer Kalkınma Ajansı ve Kula Belediyesi iş birliğinde geliştirilen Jeotermal Enerji ile Teknolojik Sera Kurulumu Projesi'nin ilk hasadı tamamlandı.

50.000 METREKAREDE ÜRETİM

AA’da yer alan bilgiler doğrultusunda Jeotermal kaynakların bulunduğu bölgede 50.000 metrekare kapalı alana kurulan Jeotermal serada ilk hasat törenle karşılandı. İlçe protokolünün katıldığı törende hasat edilen domatesler vatandaşlara ikram edilirken Kula Belediye Başkanı Tosun yaklaşık 160 milyon TL'ye mal edilen seranın girişimcilerin önünü açtığını belirtti. Örnek bir proje olduğunun altını çizen Başkan Tosun, ilçede modern tarıma adım atıldığını vurguladı.

topraksiz-tarim.jpg

Büyük emekler sonucunda ilçe ekonomisine kazandırılan seranın sevincini yaşadığını ifade eden Başkan Tosun, yaklaşık olarak 1,5 senedir seranın inşaatı için çalıştıklarını vurguladı. İlk meyvelerin alındığını vurgulayan Başkan Tosun, “AK Parti İzmir Milletvekilimiz Mehmet Muharrem Kasapoğlu başta olmak üzere Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza ve Kalkınma Ajansımıza, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu sera artık yıllarca Kula’ya hizmet verecek" dedi.

GİRİŞİMCİLERE ÖNCÜ OLDU

Bölgede benzer yatırımların başlayacağı düşünülürken hizmete açılan sera ile birlikte yatırım yapmak isteyen girişimcilerin de bölgeye yerleşmesi bekleniyor. Serada kullanılan Jeotermal suyun inşası devam eden spa merkezinde kullanılacağının altını çizen Başkan Tosun, şu sözleri dile getirdi:

"Bu seranın ısıtılmasında kullanılan 65 derecelik jeotermal su, tahliye edildiğinde 10 ile 15 derece kayba uğruyor. Bu su, yıl sonuna kadar tamamlayacağımız SPA merkezinde kullanılacak. En son bu su, reenjeksiyon kuyusuna geri basılarak geri dönüştürülmüş olacak ve kaynakların israfının önüne geçilmiş olacak."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN