150 bin TL'lik faizsiz evlilik kredisi ödemeleri yatırılıyor! Bakan duyurdu: İşte beklenen tarihler

150 bin TL'lik faizsiz evlilik kredisi ödemeleri yatırılıyor! Bakan duyurdu: İşte beklenen tarihler

150 bin TL'lik faizsiz evlilik kredisi ödemeleri yatırılıyor! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş duyurdu! İşte beklenen ödeme tarihleri...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ankara'da düzenlenen 'Türkiye ile Macaristan’ın Aile Yapısının Güçlendirilmesine Yönelik Özgün Yaklaşımlar Paneli'nde önemli açıklamalarda bulundu. Programa, Macaristan Kültür ve İnovasyon Bakanı Janos Csak da katıldı.

AA-20240507-34487790-34487770-BAKAN_GOKTAS_MACARISTAN_KULTUR_VE_INOVASYON_BAKANI_CSAK_ILE_GORUSTU

Göktaş, Türkiye ve Macaristan arasındaki uzun tarihi ve kültürel bağlara dikkat çekerek, iki ülke arasındaki dostluğun önemli bir sembolü olan Gül Baba'nın hayatını örnek gösterdi. Göktaş, "Gül Baba, insanlar arasındaki huzur ve barışın saygı, anlayış, dostluk ve muhabbetten geçtiğini göstererek bizlere örnek olmuştur. Türkiye ile Macaristan arasındaki dostane ilişkilerin güçlenmesi ve iş birliklerinin artmasının temelinde bu anlayış vardır" dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak geliştirilen politikaları ve programları anlatan Göktaş, Aile Sosyal Destek Programı kapsamında sahada ihtiyaçları tespit ettiklerini ve 7,4 milyon haneye ulaştıklarını belirtti. Ayrıca, 'Aile Eğitim Programı' ile 4,2 milyon kişiye, 'Evlilik Öncesi Eğitim Programı' ile de 1,8 milyon gence eğitim verdiklerini dile getirdi.

ÖDEMELER MAYIS AYINDA BAŞLIYOR

Faizsiz evlilik kredisi şartları açıklandı! Şartları sağlayan yaza kalmadan düğünü yapıyor... Ödemeler ne zaman yapılacak?

Göktaş, Türkiye genelinde genç çiftlerin aile kurmalarını desteklemek amacıyla Aile ve Gençlik Fonu'nu kurduklarını ve bu fonla faizsiz kredi desteği sağladıklarını ifade etti. Başvuruları kabul edilen gençlerle Mayıs ayı içinde ödemeleri yapacaklarını müjdeledi. Göktaş, "Cumhurbaşkanımızın vizyonu doğrultusunda başlattığımız bu çalışmayı Türkiye genelinde yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Ülkemizin doğal kaynaklarından elde edilen gelirleri gençlerimizin geleceği için sunmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN