1.2 milyar lira borçlu belediyedeki israf sergilendi

1.2 milyar lira borçlu belediyedeki israf sergilendi

AK Parti’li başkan Mehmet Çerçi’den 1.2 milyar lira borç devraldığını açıklayan Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, ihtiyaç fazlası 48 kiralık aracı meydanda sergiledi. Belediye daha önce de şatafatlı makam odasıyla gündeme gelmişti.

Manisa'nın en kalabalık ilçesi olan Yunusemre’de 31 Mart'taki yerel seçimde belediye başkanlığı AK Parti'den CHP'ye geçti.

CHP'nin 1.2 milyar liralık borç ve şatafatlı makam odası ile devraldığı Yunusemre Belediyesi’nin ihtiyaç fazlası 48 kiralık aracı 100. Yıl Meydanı’nda sergilendi.

Araçları bugün itibaren iade edeceklerini duyuran Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, araçların maliyetini yaklaşık 68 milyon lira olduğunu belirtti.

yeni-proje-2-003.jpg

Açıklamasına “Yunusemre Belediyesi olarak yapılan yanlışları belgeleri ile kamuoyu ile paylaşıyoruz” sözleriyle başlayan Balaban şu ifadelere yer verdi:

"Bizler yeni bir anlayışla şeffaf, kamudan yana, halkçı bir düşünceyle görev yapacağız. Bizden önceki anlayış tamamen israfa dayalı, kamunun kaynaklarını her konuda olumsuz bir şekilde kullanan, kişilere endeksli, kişisel çıkarların ön planda olduğu bir anlayışla bu belediye yönetilmiş. Bunları belgelere dayanarak süreç içerisinde tek tek açıklayacağız. Burada gördüğünüz belediyenin o kadar çok aracı varken gereksiz yere birçok araç kiralanmış. Bu anlayışla şu anda 48 araç tespit ettik. Bu araçlar olmadan da belediyenin filosu daha güçlü bir şekilde devam edebilir. Önemli olan anlayış ve planlamadır. 48 aracı iade ediyoruz. Bu araçlardan dolayı da çok büyük bir tasarruf yapacağız. Ama araç kiralama borcu 68 milyon gibi çok ciddi bir tutar. Bu anlayışı reddediyoruz. Bu anlayış ‘devletin malı deniz, yemeyen …’ anlayışıdır. Bizler kamu kaynaklarına sonuna kadar sahip çıkacağız. Her türlü israfı, usulsüzlüğü, hukuksuzluğu, yolsuzluğu önleyerek bu belediyeyi bir yıl içerisinde daha güçlü bir şekilde halkçı belediye anlayışıyla yeniden inşa edeceğiz"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN