Google Play Store'da dünya rekoru! Google Play Hizmetleri 10 milyar kez indirildi

Google Play Store'da dünya rekoru! Google Play Hizmetleri 10 milyar kez indirildi

Android mobil uygulamalara ev sahipliği yapan Google Play Store'da, bir ilk yaşandı ve Google Play Hizmetleri 10 milyar kez indirildi. Google, 2012 yılından beri satılan her Android cihazda bu uygulamanın kurulu olarak gelmesini zorunlu kılıyor.

On binlerce uygulamaya ev sahipliği yapan Google'ın mobil uygulama servisi Google Play Store'dan kırılması güç bir rekor haberi geldi.

Google uygulamalarını ve Google Play'den alınan uygulamaları güncellemek için kullanılan Google Play Hizmetleri, Play Store bünyesinde 10 milyar kez indirilen ilk ve tek uygulama oldu.

GOOGLE POLİTİKASINA GÖRE ZORUNLU

NTV'nin haberine göre, bu indirme rakamına ulaşılmasındaki en önemli neden Google'ın uyguladığı politika. Zira şirket 2012 yılından beri satılan her Android cihazda bu uygulamanın kurulu olarak gelmesini zorunlu kılıyor.

2.5 milyar Android cihaza yüklü olarak gelen uygulama, akıllı telefonlar reset edildiğinde de yeniden otomatik olarak yükleniyor ve bu durum uygulamanın indirilme sayılarına yansıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN