Formula 1, 9 yıl aradan sonra yeniden İstanbul'da yapılacak

Formula 1, 9 yıl aradan sonra yeniden İstanbul'da yapılacak

Formula 1 organizasyonu 9 yıl sonra Türkiye'ye geri döndü. İstanbul Grand Prix'sinin 13-15 Kasım 2020 tarihlerinde yapılacağı açıklandı.

Türkiye’nin Formula 1 hasreti sona eriyor ve İstanbul Park yeniden Formula 1’e kavuşuyor. Yapılan açıklamaya göre 13-15 Kasım 2020 tarihlerinde Formula 1 yarışları İstanbul’da yapılacak.

İstanbul Park’ta ilk kez 2005’te gerçekleştirilen Formula 1, ülkemizde 2005 – 2011 yılları arasında düzenlendi. Formula 1 yarışları, 9 yıl aradan sonra Türkiye’de tekrar yapılacak.

Yayıncı kuruluşların ödeme için ‘15 yarış' şartını koştuğu Formula 1 CEO'su Carey, Türkiye GP'sini 2020 takvimine ekleyerek para kaybetmemiş olacak. Ticari haklar yüzünden zor durumda kalan Formula 1 yönetimi, İstanbul için kepenk kaldırdı.

WRC DE TÜRKİYE'DE YAPILACAK

Türkiye, 2020’de motor sporlarının en büyük iki organizasyonuna ev sahipliği yapmış olacak. Dünya Ralli Şampiyonası (WRC) takvimindeki Türkiye Rallisi, 18-20 Eylül’de Marmaris’te koşulacak. Bundan yaklaşık 2 ay sonra İstanbul, Formula 1’in adresi olacak. İki organizasyon da seyircisiz planlanıyor ancak sınırlı seyirci formülü de gündemde.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN