Fenix’ten Antalya’ya vizyon katacak proje

Fenix’ten Antalya’ya vizyon katacak proje

Antalya’nın Konyaaltı Liman bölgesinde inşa edilecek Fenix Center projesi, şehre yepyeni bir vizyon kazandıracak. Fenix Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mavi, her şey dahil otel konseptiyle anılan Antalya’nın artık tıpkı Milano, New York ve Paris gibi moda başkentlerine rakip olacağını söyledi.

Akdeniz bölgesinde imza attığı ilklerle adından söz ettiren Fenix Yapı, Antalya’nın ilk karma projesi için kolları sıvadı. 25 milyon dolarlık yatırımla hayata geçecek Fenix Center’ın detayları, Fenix Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Mavi’nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıyla kamuoyuna tanıtıldı. Bünyesinde barındırdığı ilklerle dikkat çeken projede temel atma çalışmalarının 1 Eylül’de başlaması planlanırken, 2023 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması hedefleniyor. Fenix Center projenin kendileri için ‘ustalık eseri’ olduğunu ifade eden Mavi, Türk gayrimenkul sektörüne yeni bir soluk getireceklerini ve hem turizm hem de ekonomiye büyük katkı sunacaklarını ifade etti.

Bugün dünyada şehirlerarası rekabetin öne çıktığını, bu rekabette olabilmek için de özel sektöre büyük görev düştüğünü söyleyen Mavi, “Biz bu projeyi hayata geçirirken, bugüne kadar hep ‘her şey dahil otel’ konseptiyle özdeşleşen Antalya’ya yeni bir vizyon kazandırmayı hedefledik. Geldiğimiz noktadan da çok mutlu ve gururluyuz. Fenix Center, sadece Antalya’nın değil, Türkiye’nin simge yapılarından biri olacak. Antalyalılar çok kısa bir zaman sonra projenin bulunduğu bölgeyi eminim ki, “Fenix Center” diyerek tarif edecekler. Fenix Center’a gelenlere Bey Dağları’nın ihtişamından Akdeniz’in muhteşem mavi koyunu boylu boyunca izleyebilecekleri bir vizyon sunuyoruz. Daha duyurusunu bile yapmadan bu etkiyi de hissetmeye başlamıştık zaten” diye konuştu.

Proje ile Antalya’nın bir moda başkenti haline geleceğinin altını çizen Eyüp Mavi sözlerine şöyle devam etti: Fenix Center’ın içerisinde dünyaca ünlü Michelin yıldızlı bir aşçımızın imzasıyla; Akdeniz ve Ege mutfağına sahip çok özel bir restoranımız olacak. Bunun yanında süit otel konseptiyle turizm anlayışına farklı bir boyut kazandıracağız. Ayrıca Türkiye’de ilk defa Fashion Mall konseptiyle özel markaları meraklılarına ulaştıracak; dünya ölçeğinde defilelerle Antalya`yı moda merkezi haline getireceğiz. Bu sayede Antalya’nın, orta ve uzun vadede moda alanında Milano, New York ve Paris gibi metropollere rakip olmasını hedefliyoruz.”

YENİ NORMALE GÖRE TASARLANDI

Pandemi sürecinin tüm dünyada gayrimenkul ve turizm trendlerini değiştirdiğini; inşa edilecek tüm yapıların da artık ‘yeni normal’in kurallarına göre tasarlanması gerektiğini sözlerine ekleyen Mavi, “Fenix Center da bu konuştuğumuz yeni normalin simgelerinden biri olacak. Kat bahçeleri ve doğal cephe peyzajı ile dünya standartlarında bir tasarıma imza atıyoruz. Ayrıca Fenix Center, çevre korumasına önem veren projeler arasında da Türkiye’de öncü olacak” ifadelerini kullandı. Mavi ayrıca projelerinin bin kişiye de istihdam imkanı yaratacağını sözlerine ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN