Falafel nasıl yapılır? İşte falafel tarifi ve evde yapılışı

Falafel nasıl yapılır? İşte falafel tarifi ve evde yapılışı

İçerisinde yer alan maydanoz, soğan ve nohut ile doyurucu da bir yemek olan falafel tarifi internette araştırılıyor. Farklı tatlar arayan vatandaşlar, falafel yapmak için malzemeleri ve nasıl yapıldığını merak ediyor. İşte, kolay falafel tarifi ve hazırlanışı...

Falafel, humus ve künefe gibi artık tüm Orta Doğu'ya mal olmuş İsrail ve Filistin kaynaklı bir yemektir. Nohut köftesi veya bakla ezmesinin çeşitli baharatlarla karıştırılarak yağda kızartılmasıyla yapılır. Daha çok ara sıcak olarak tüketilmeye uygundur.

screen-shot-2020-03-21-at-17-46-46.jpg

FALAFEL YAPILIŞ TARİFİ

Nohudu mutfak robotundan geçirin. Maydanoz, biber, sarımsak ve nohudun yarısını robotta iyice karıştırın. Bir kaseye aktarıp nohudun diğer yarısını da ilave edin. Un, kimyon, kişniş, karabiber, karbonat, tuz ve pul biberi ekleyip yoğurun. Üzerini örterek 1 saat buzdolabında bekletin. Hamurdan küçük parçalar kopartıp yuvarlayarak top şekli verin ve galeta ununa bulayın. Kızgın yağda kızartın. Fazla yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine alın. Sos için bütün tahin, yoğurt, limon suyu, maydanoz ve tuzu bir kasede karıştırın ve falafel ile servis yapın.

FALAFEL MALZEMELERİ

* 2 su bardağı nohut
* 1 adet yumurta
* 1 çorba kaşığı susam
* Yarım demet maydanoz
* 3-4 diş sarımsak
* 1 adet soğan
* Bir buçuk su bardağı galeta unu
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* Tuz
* Pul biber
* Karabiber
* Kızartmak için:
* 1 çorba kaşığı sıvıyağ

Servis için:

* Maydanoz
* Domates

FALAFEL NASIL YAPILIR?

Nohutu 1 gece önceden ıslatıp, ertesi gün düdüklü tencerede 10 dakika haşlayın. Suyunu süzüp, yumurta ve susamla birlikte mutfak robotunda püre haline getirin. Maydanozu ince kıyıp içine ekleyin. Rendelenmiş soğanı, sarmısağı, galeta unu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun. 8 adet büyük köfte yapın. Izgara veya yağsız yapışmaz yüzeyli tavada 1 çorba kaşığı sıvıyağ ile her iki yüzünü 4 dakika pişirin. Maydanoz ve domatesle süsleyerek servis yapın.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN