EuroLeague ne zaman başlayacak? 2020-21 sezonu ilk hafta fikstürü belli oldu

EuroLeague ne zaman başlayacak? 2020-21 sezonu ilk hafta fikstürü belli oldu

Ülkemizden Fenerbahçe ve Anadolu Efes'in yer aldığı EuroLeague turnuvasının yeni sezon takvimi belli oldu. Basketbolseverler, 'EuroLegue ne zaman başlıyor?' sorusunun yanıtını merak ederken, organizasyon yönetimi, 2020-21 sezonu ilk hafta maç fikstürünü kamuoyuyla paylaştı. Corona virüs (koronavirüs) salgın hastalığı nedeniyle 2019-20 'normal sezonu', bitime 6 hafta kala durdurulmuş, ardından iptal edilmiş ve herhangi bir şampiyon ilan edilmemesine karar verilmişti. Detaylar haberimizde...

'EuroLeague ne zaman başlayacak?', 'THY EuroLeague 2020-21 sezonu başlangıç tarihi belli oldu mu?' sorularının yanıtlarına sayfamızda yer verdik. Avrupa'nın en üst düzey basketbol organizasyonu olan 'EuroLeague'de 2020-21 sezonu ilk hafta maç fikstürü açıklandı. Basketbol Süper Lig'den Fenerbahçe ve Anadolu Efes'in de yer alacağı dev turnuvanın 18 takımlı 'normal sezon'unun 34 haftada tamamlanması planlanıyor. İşte detaylar...

THY EUROLEAGUE'DE YENİ SEZON NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Avrupa basketbolunun kulüp düzeyindeki en önemli organizasyonu EuroLeague'de 2020-21 sezonunun fikstürü belli oldu. Organizasyondan yapılan açıklamaya göre, covid-19 salgını yüzünden 2019-20 sezonunun iptal edildiği turnuvanın yeni sezonu, 1 Ekim 2020 Perşembe günü başlayacak.

Takımların 34'er maç oynayacağı normal sezonun açılış karşılaşmasında Anadolu Efes, Rus kulübü Zenit'i konuk edecek. Organizasyonda mücadele edecek diğer Türk temsilcisi Fenerbahçe ise 2 Ekim 2020 Cuma günü de Sırbistan'ın Kızılyıldız takımını ağırlayacak.

FENERBAHÇE-ANADOLU EFES DERBİSİ NE ZAMAN?

Anadolu Efes ile Fenerbahçe arasındaki derbi heyecanı 2. ve 26. haftalarda yaşanacak. Türk derbisine, 8 Ekim 2020'de Anadolu Efes, 26 Şubat 2021'de de Fenerbahçe ev sahipliği yapacak.

Devre arasının 30 Aralık 2020'de olduğu normal sezon, 9 Nisan 2021'de tamamlanacak. Puan tablosunun ilk 8 sırasındaki ekipler çeyrek finale yükselecek.

EuroLeague 2020-21 sezonu ilk hafta programı şöyle:

1 Ekim 2020 Perşembe:

Anadolu Efes (Türkiye) - Zenit (Rusya)

Olympiakos (Yunanistan) - Zalgiris (Litvanya)

Maccabi FOX (İsrail) - ALBA Berlin (Almanya)

Barcelona (İspanya) - CSKA Moskova (Rusya)

Valencia (İspanya) - LDLC ASVEL (Fransa)

2 Ekim 2020 Cuma:

Khimki (Rusya) - Panathinaikos (Yunanistan)

Fenerbahçe (Türkiye) - Kızılyıldız (Sırbistan)

Bayern Münih (Almanya) - AX Armani Exchange Milan (İtalya)

Baskonia (İspanya) - Real Madrid (İspanya)

Son dakika spor haberlerini KARAR SPOR'dan takip edebilirsiniz.

ZELJKO BRADOVIC FENERBAHÇE'DEN NEDEN AYRILDI?

FENERBAHÇE SARUNAS JASIKEVICIUS İLE ANLAŞTI MI?

MAURIZIO GHERARDINI'DAN FENERBAHÇE KARARI!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN