Ertelenen YDS, EKPSS, DİB-MBSTS sınavları ne zaman yapılacak? ÖSYM'den ertelenen sınavlar için geç başvuru

Ertelenen YDS, EKPSS, DİB-MBSTS sınavları ne zaman yapılacak? ÖSYM'den ertelenen sınavlar için geç başvuru

Koronavirüs (corona virüs) salgın hastalığı nedeniyle ÖSYM'nin düzenlediği merkezi sınavlar ertelenmişti. Bazıları geçtiğimiz haftalarda yapılırken, bazılarının tarihi ise açıklanmamıştı. Adaylar, 'YDS, EKPSS, DİB-MBSTS sınavı geç başvuruları ne zaman ve nasıl yapılır?' sorusunun yanıtını merak ederken, ÖSYM ertelenen sınavlar için 'geç başvuru' tarihlerini açıkladı. İşte 'ÖSYM 2020 sınav takvimi'...

'YDS, EKPSS, DİB-MBSTS sınavları ne zaman yapılacak?', 'Ertelenen sınavların geç başvuru tarihleri ne zaman?', '2020 YDS ve EKPSS geç başvuru tarihleri belli oldu mu?' sorularının yanıtları internette araştırılıyor. ÖSYM'den yapılan açıklamada, ertelenen 3 sınav için adaylara geç başvuru hakkı tanınmasına karar verildiği bildirildi. Binlerce adayın beklediği YDS, EKPSS, DİB-MBSTS geç başvuru tarihleri belli oldu. Detaylar haberimizde...

ERTELENEN ÖSYM SINAVLARI GEÇ BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, başvuruları alınan ancak ertelenen Yabancı Dil Sınavı (YDS), Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) ve Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (DİB-MBSTS) için ağustos ayı içinde yeniden geç başvuru alınacağını bildirdi.

* 27 Eylül 2020 Pazar günü uygulanacak YDS,
* 11 Ekim 2020 Pazar günü yapılacak EKPSS
* 26 Aralık 2020 Pazar günü düzenlenecek DİB-MBSTS

sınavlarının geç başvuru tarihleri, ağustos ayında açıklanacak.

ÖSYM 2020 SINAV TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

BAŞVURU YAPAN ADAYLAR BİLGİLERİNİ GÜNCELLEYEBİLECEK

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, yaptığı açıklamada, covid-19 salgın hastalığı nedeniyle atandıkları sınav merkezinin bulunduğu ilden farklı bir ilde ikamet etmek zorunda kalan ve bu nedenle sınav merkezi değişikliği yapmak isteyen adaylarla, başvurularında sıkıntı yaşayan adaylara kolaylık sağlamak amacıyla yeni bir karar alındığını ifade etti.

"Başvuruları alınan ancak kovid-19 salgını nedeniyle ertelenen 3 sınavımız için yeniden geç başvuru alınmasına karar verdik" bilgisini veren Aygün, "Ertelenen 2020-YDS, 2020-EKPSS, 2020-DİB-MBSTS sınavlarımız için ağustos ayı içinde yeniden geç başvuru alınacaktır. Geç başvuru tarihinde daha önce başvuru yapan adaylarımız da sınav merkezi tercihlerini, engel bilgilerini ve öğrenim düzeyi bilgilerini güncelleyebileceklerdir" ifadelerini kullandı.

ÖSYM ADAY İŞLEMLER SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

YDS, EKPSS, DİB-MBSTS SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Aygün'ün verdiği bilgiye göre, 27 Eylül 2020 Pazar günü uygulanacak YDS, 11 Ekim 2020 Pazar günü yapılacak EKPSS ile 26 Aralık 2020 Pazar günü düzenlenecek DİB-MBSTS sınavları için belirlenecek yeni geç başvuru tarihleri, gelecek ay içinde ÖSYM'nin internet sayfasından duyurulacak.

Söz konusu sınavlara başvurusunu yapan adaylardan sınav merkezi tercihini değiştirmek isteyen adaylar da ilgili sınav için belirlenecek geç başvuru tarihlerinde, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'nden (https://ais.osym.gov.tr) sınav merkezi tercihlerini güncelleyebilecek.

EKPSS'ye başvuran adaylar ise geç başvuru tarihinde engel bilgileri ile öğrenim düzeyi bilgisini de güncelleyebilecek.

YKS 2020'YE KAÇ KİŞİ GİRDİ?

ÜNİVERSİTELERİN 2020 TABAN PUANLARI AÇIKLANDI MI?

ÖSYM AİS FOTOĞRAFI NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

YKS PUANI NASIL HESAPLANIR?

HANGİ İLLERDE MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU VAR?

YENİ DÜZENLEMEYE GÖRE KİMLER NEREDE MASKE TAKMAK ZORUNDA?

MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMANIN CEZASI NEDİR?

TÜRKİYE'NİN GÜN GÜN NORMALLEŞME TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

YURT İÇİ SEYAHATLARDE ZORUNLU OLAN 'HES KODU' ALMAK İÇİN TIKLAYIN

e-DEVLET'TEN SEYAHAT İZİN BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN