Türkiye'nin en çok ziyaret edilen 20 internet sitesi

Türkiye'nin en çok ziyaret edilen 20 internet sitesi

Avrupa ülkeleri içerisinde en yüksek mobil internet kullanımının Türkiye'de gerçekleştiği belirlendi. SimilarWeb'in paylaştığı bilgilere göre, ülkemizin en çok ziyaret edilen 20 internet sitesi belli oldu. İşte, en çok tıklanan internet siteleri...

SimilarWeb'in topladığı istatistiklere göre, ülkemizde en çok tıklanan internet siteleri içerisinde Google, Youtube ve Facebook ilk üç sırada yer aldı. Yapılan araştırmanın, mobil uygulama kullanımının değil, internet tarayıcılarından ziyaret edilen web sitelerini kapsadığını belirtelim.

TÜRKİYE'DE EN ÇOK ZİYARET EDİLEN WEB SİTELERİ

Webrazzi Dijital 2020 etkinliğinde konuşan, internet sitesi trafik ölçümleme ve analiz servisi SimilarWeb'de VP of GTM, Partnerships and Strategic Territories olarak görev yapan Smadar Ludomirski, Türkiye'de internet trafiği ile ilgili bilgiler paylaştı.

Türkiye'nin en çok ziyaret edilen 20 internet sitesi, SimilarWeb tarafından açıklandı. Paylaşılan bilgilere göre ülkemizden en çok ziyaret edilen web sitesi google.com oldu. Söz konusu listede haber sitelerinden arama motorlarına, sosyal medya sitelerinden e-ticaret sitelerine kadar pek çok farklı internet sitesi yer alıyor.

Türkiye'nin en çok ziyaret edilen 20 internet sitesi şöyle:

GOOGLE

Dünyanın en popüler arama motoru olan Google, ülkemizde de en çok ziyaret edilen web sitesi konumunda. SimilarWeb tarafından paylaşılan bilgilere göre google.com listenin ilk sırasında yer alırken, google.com.tr web sitesi ise listenin 7. sırasında yer alıyor.

YOUTUBE

Listenin 2. sırasında ise yine Google'ın sahibi olduğu bir web sitesi yer alıyor. Dünyanın en popüler video paylaşım platformu olan Youtube, diğer sosyal medya platformlarını geride bırakarak ülkemizden en çok ziyaret edilen web sitesi olmuş durumda.

FACEBOOK

Listemizin 3. sırasında ise bir döneme damgasını vuran ve hala en popüler sosyal medya platformu olan Facebook yer alıyor.

TWITTER

SimilarWeb'in paylaştığı bilgilere göre listenin 4. sırasında ise bir başka sosyal medya platformu olan Twitter bulunuyor.

INSTAGRAM

Listemizin 5. sırasında da günümüzün en popüler sosyal medya platformlarından biri olan ve daha çok mobil uygulaması ile ön planda olan Instagram yer alıyor.

HÜRRİYET

SimilarWeb'in listesine göre en çok ziyaret edilen haber odaklı web sistesi ise hurriyet.com.tr oldu. Ülkemizin köklü haber kurumlarından olan Hürriyet, listenin 6. sırasında.

GOOGLE TÜRKİYE

Yukarıda da belirttiğimiz üzere Google'ın TR uzantılı alan adına sahip olan google.com.tr web sitesi ise listenin 7. sırasında.

SABAH

Listenin ikinci haber odaklı web sitesi konumunda bulunan sabah.com.tr, ülkemizde en çok ziyaret edilen 8. internet sitesi.

SÖZCÜ

Ülkemizin en çok okunan gazetelerinden biri olan Sözcü'nün web sitesi olan sozcu.com.tr, SimilarWeb'e göre ülkemizde en çok ziyaret edilen 9. web sitesi.

MİLİYET

Listemizde yer alan bir başka haber odaklı web sitesi olan milliyet.com.tr ise SimilarWeb'e göre Türkiye'nin en çok ziyaret edilen 10. web sitesi.

EĞİTİM BİLİŞİM AĞI (EBA)

Koronavirüs salgını ile hayatımıza giren online eğitim sistemi EBA, kısa süre içinde en çok ziyaret edilen web sitelerinden biri haline geldi. Paylaşılan bilgilere göre eba.gov.tr, listenin 11. sırasında yer alıyor.

SAHİBİNDEN

Ülkemizin en popüler ilan platformlarından olan sahibinden.com da listede kendine yer bulan isimler arasında.

E-DEVLET

Devlet ile alakalı işlemlerin online olarak yapılmasını sağlayan e-Devlet platformunun web sitesi konumunda olan turkiye.gov.tr ise listenin 13. sırasında yer alıyor.

TRENDYOL

Son dönemde yaptığı reklam çalışmaları ile oldukça popüler bir hale gelen e-ticaret platformu trendyol.com ise listenin 14. sırasında kendine yer buluyor.

HEPSİBURADA

Trendyol'un hemen ardından ise ülkemizin bir diğer önemli e-ticaret sitesi olan hepsiburada.com web sitesi karşımıza çıkıyor.

HABER7

Listede yer alan bir başka haber odaklı web sitesi olan haber7.com ise SimilarWeb'e göre ülkemizin en çok ziyaret edilen 16. web sitesi konumunda.

HABERTÜRK

Hayatına günlük gazete olarak başlayan fakat şu an online dünyada hayatına devam eden Habertürk ise listenin 17. sırasında yer alıyor.

N11

Ülkemizdeki en önemli e-ticaret platformlarından olan n11.com web sitesi ise SimilarWeb'e göre ülkemizde en çok ziyaret edilen 18. web sitesi konumunda.

EKŞİ SÖZLÜK

Ülkemizdeki en köklü sözlük platformu Ekşi Sözlük'ün web sitesi olan eksisozluk.com ise paylaşılan verilere göre Türkiye'de en çok ziyaret edilen 19. web sitesi.

MYNET

Gelelim listemisin son sırasında yer alan web sitesine. SimilarWeb'in paylaştığı bilgilere göre ülkemizde en çok ziyaret edilen 20. web sitesi ise mynet.com.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN