Yeni hafta yeni zirve: Dolar yine rekor kırdı

Yeni hafta yeni zirve: Dolar yine rekor kırdı

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası piyasalardaki ivme kazanan yükseliş devam ederken, dolar yeniden rekor tazeledi. Dolar 31,28 TL seviyesiyle şimdiye dek gördüğü en yüksek seviyeye ulaşırken, euro da yukarı ivmeli hareket ederek 33,69 TL'den seyrediyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), geçen hafta, Fatih Karahan başkanlığındaki ilk toplantısının ardından faizin yüzde 45 düzeyinde sabit tutulmasına karar verdi. Kararın ardından döviz kurunda da yukarı yönlü bir hareket başladı. Yeni haftanın ilk işlem saatinde, dolar ve euro yükselişini sürdürmeye devam ederken, dolardan yeni bir rekor geldi.

DOLAR BUGÜN NE KADAR?

Dolar/TL, bugün 31,2823 seviyesine kadar yükselerek bir kez daha zirve yeniledi. Doların önceki kapanışı ise 30,9166 seviyesinden gerçekleşmişti.

EURO BUGÜN NE KADAR?

Bir süredir devam ettiği yükselişini sürdüren euro/TL de, bugün 33,6924 seviyesinden işlem görüyor. Euro, önceki kapanışını da 33,5044 seviyesinden yapmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN