Yasaklanacağı konuşuluyordu, kuyumcular kötü haberi verdi: Bakanlık hazırlanıyor, 81 ilde yasak gelecek

Yasaklanacağı konuşuluyordu, kuyumcular kötü haberi verdi: Bakanlık hazırlanıyor, 81 ilde yasak gelecek

Altın yatırımı yapanları üzen haber! Yasaklanacağı konuşuluyordu, kuyumcular kötü haberi verdi! Elinde olan hemen çıkarmaya çalışacak. Bakanlık hazırlanıyor, 81 ilde yasak gelecek...

Güvenli liman olarak görülen altın, artık güvenli liman olmaktan çıkıyor. Altın yatırımcılarının aldığı altınlar elinde kalacak. Yasaklanacağı konuşuluyordu. İslam Memiş kötü haberi verdi.

Altın ve para piyasaları üzerine yaptığı yorumlarla dikkatleri üzerine çeken İslam Memiş, Hazine ve Maliye Bakanı'nın altın üretimine yönelik yeni bir kısıtlamaya hazırlandığını açıkladı.

ALTIN ÜRETİMİNE YENİ BİR KISITLAMA GELİYOR

Darphane'nin 'çeyrek' basımı azaldı | Piyasa Haberleri

Geçtiğimiz aylarda alınan kararlarla altın talebini baskılamak amacıyla fiziki altın alım-satım işlemlerine kota uygulanmıştı. Ancak, vatandaşlar ve şirketler, kota uygulamasının kaldırılmasını beklerken, Hazine ve Maliye Bakanı'nın altın üretimine ilişkin yeni bir kısıtlamayı hayata geçirmeye hazırlandığı belirtildi.

22 AYARLIK 1 GRAM ÜRETİMİ YASAKLANACAK MI?

Buna göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın aldığı kararla altın üretimlerinde çeyrek ve yarım gramlık altınların yasaklandığı ve alt seviyeyi 1 grama indirildiği biliniyor. Ancak, şimdi de 22 ayarlık 1 gram altınların üretiminin yasaklanması gündeme gelmiş durumda.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, çok yakında gram altın üretimine kısıtlama getirilebileceğini belirterek, 22 ayarlık 1 gram altınların üretiminin yasaklanmasının oldukça muhtemel olduğunu ifade etti.

Gelecek aylarda bu yönde bir adım atılacağıyla ilgili sektör içinden duyumlar aldığını belirten Memiş, söz konusu hamlenin oldukça yanlış olacağını vurgulayarak, yetkililerin bu kararından vazgeçmesi gerektiğini dile getirdi.

‘ENFLASYONU TETİKLEYECEK’

Darphane'nin altın üretimi 16 yılın dibinde - Ekonomi Haberleri

22 ayarlık altınların üretimine dair bu tür kısıtlamaların birikim alışkanlıklarını değiştireceğini belirten Memiş, bütçesi düşük olan ve birikimini gram altın ile yapan vatandaşların, piyasadaki gram altınlara erişimini kaybetmesi durumunda söz konusu birikime gidecek paraların yeniden piyasaya döneceğini ve bu durumun enflasyonu tetikleyeceğini belirtti.

İlk aşamada bahsi geçen yasaklamanın sadece 22 ayarlık gram altınlara uygulanacağını belirten Memiş, ilerleyen zamanlarda bu sınırlamanın 24 ayar için de alınabileceği uyarısında bulundu.

Bahsi geçen adımın atılması durumunda, her ne kadar elinde altın bulunan vatandaşlar satışını yapabilecek olsa da kesme altına uygulanan sınırlamaya benzer bir sınırlama gram altın için geçerli olacak. Böyle bir durumda çok sayıda kuyumcu, 22 ayarlık gram altınları kabul etmeyerek piyasada yaşanan satış talebi beklentileri aşağıya çekecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN