Ünlü kargo firması iflas etti! İnternet siparişlerinin gözdesiydi, milyonlarca dolarlık borçla battı

Ünlü kargo firması iflas etti! İnternet siparişlerinin gözdesiydi, milyonlarca dolarlık borçla battı

Ünlü kargo firması konkordato ilan etmeye hazırlanırken iflas etti. İnternet siparişlerinin gözde olan kargo firması milyonlarca dolarlık borcun altında kaldı. Alacaklı şirketler şimdiden belli oldu. İşte tüm detaylar...

E-Ticarete olan ilgi hızla artarken kargo firmalarında iflaslar görülmeye başlandı. Sponsorluk ilişkileriyle sık sık gündeme gelen ünlü kargo şirketi, konkordato ilan etmek için mahkemeye başvurmuştu. Mahkeme bu kararı olumsuz görerek iflas kararı verdi.

KARGO SEKTÖRÜNDE İFLAS

Son üç yıldır kötüye giden ekonomi iflas furyasını sürdürüyor. Aydan aya yükselen hayat pahalılığı ve enflasyon karşısında firmalar ayakta durmakta zorlanıyor. İflas furyası başlatan ekonomik sorunlar neredeyse tüm sektörlere kadar sıçradı. Son dönemlerde internet üzerinden sipariş verme popülerliği artsa da kargo şirketleri ekonomik sıkıntılardan etkilendi. Taşıma masrafları artarken, ünlü kargo firmalarında küçülmeler, konkordato ve iflaslar görülüyor. E-Ticaret siteleri ve futbol kulüpleriyle yaptığı anlaşmalarla ün kazanan GKN Kargo iflas bayrağını çekti.

galatasaray-ve-besiktas-a-sponsor-olmustu-gkn-17301255-1270-amp.jpg

İFLAS KARARI ÇITKI

Kargo firması öncelikle mahkemeye konkordato talebinde bulunmuştu. Ekonomik sorunların büyümesiyle, firmanın toparlanacağına ikna olamayan mahkemeden olumsuz karar geldi. Firmaya komiser atamasının yapılmasıyla beraber iflas kararı alındı.

GKN Kargo'nun toplam borcu 563 milyon lira olduğu öğrenilirken, nisan ayının ilk haftasındaki duruşmaya şirketten alacaklılar katıldı. Çok sayıda alacaklının olduğu firmanın avukatları kesin mühlet talep etti. İflas kararı sonrasında tüm şubeleri boşaltılan kargo firmasının üzerine sadece iki araç olduğu öğrenildi.

gsgsgs.jpg

GALATASARAY VE BEŞİKTAŞ ALACAKLILAR ARASINDA

Kargo firmasından alacaklıların büyük bir bölümünün futbol kulüplerinden oluşması dikkat çekti. Toplamda 563 milyon borcu olan kargo firmasının 50 milyon liralık kısmını Galatasaray, Beşiktaş, Gaziantep Spor ve Şanlıurfa Spor'a olduğu konuşuluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN