Türkiye'nin büyük gıda devi halka arz oluyor! Yüzlerce ülkeye ihracatı var: Sektör lideri onay için gün sayıyor

Türkiye'nin büyük gıda devi halka arz oluyor! Yüzlerce ülkeye ihracatı var: Sektör lideri onay için gün sayıyor

Son zamanların en popüler yatırım araçlarından biri haline gelen halka arz gündemi yine hareketli. Bu kez Türkiye’nin büyük gıda devi halka arz oluyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

Yüzlerce yatırımcı halka arz gündemini yakından takip ederken bu halka arzlara bir yenisi daha eklendi. Gıda devi olan o şirketin halka arzı beklenirken ünlü firma hazırlıklarını bitirdi ve SPK’ya sundu. Şimdi sırada halka arz işlemleri var.

yeni-proje-10-001.jpg

YATIRIMCILAR BUGÜNÜ BEKLİYORDU

Fındık, fıstık, çeşitli çerezler ve bakliyat ürünleri ile tanınan ve birçok kişinin tercih ettiği bir firma olan Armada Gıda uzun zaman sonra halka arz haberleri ile gündeme geldi. Türkiye pazarında lider şirket olmasını yanında yüzün üzerinde ülkeye ihracat yapan dev firma onay için gün sayıyor.

yeni-proje-11.jpg

Söz konusu firmanın SPK’ya sunduğu bilgiler kapsamında halka arz süreci Global Menkul Değerler A.Ş tarafından yürütülecek. Öte yandan 68 milyon 745 adet payın satışını düşünülüyor. Ayrıca halka arzdaki payların 7 milyon adedi sermaye artırımı, 11 milyon adedi ise ortak satış yöntemi ile satışa çıkacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN