Toyota'nın efsane modeli veda ediyor! Toyota'da yeni dönem başlıyor

Toyota'nın efsane modeli veda ediyor! Toyota'da yeni dönem başlıyor

Japon otomotiv devi Toyota'dan o modelin tutkunlarına üzen haber! Efsane modeline vedaya hazır olun. Toyota'da yeni dönem başlıyor. 2000 yılından bu yana piyasada olan o model artık...

Japon otomotiv devi Toyota, 2000 yılından bu yana piyasada olan ve dünya genelinde yoğun ilgi gören orta segment SUV modeli Highlander'ı tamamen yenileme kararı aldı. Yeni dönemde Highlander, artık yalnızca tamamen elektrikli araç olarak üretilecek.

Geçmişte benzinli ve hibrit versiyonları ile tüketicilerin beğenisini kazanan Highlander, şimdi sadece elektrikli motor seçeneği ile gelecek. Toyota'nın bu adımı, otomotiv sektöründeki elektrikli araç trendine uyum sağlama çabasının bir parçası olarak değerlendiriliyor. CarBuzz'a göre, Toyota'nın gelecekteki ürün portföyünün üçte birinin elektrikli modellerden oluşması bekleniyor.

Toyota's Highlander Hybrid A Road-Trip Beauty For All Seasons - Ken Shaw Toyota

YENİ TESİS VE ÜRETİM KAPASİTESİ

Toyota, bu yeni dönemi desteklemek için ABD, Kentucky'de milyarlarca dolarlık yatırım yaparak modern bir fabrika kurdu. Bu tesis, yeni nesil elektrikli Highlander'ın üretim yeri olacak. Ayrıca, araçların bataryaları da yine Toyota'nın ABD'deki tesislerinde üretilecek, bu da şirketin yerel üretime olan bağlılığını pekiştiriyor.

MÜŞTERİLERE YÖNELİK GEÇİŞ PLANLARI

Toyota, mevcut Highlander müşterilerini de düşünerek, yedi kişilik Grand Highlander modelini hâlâ benzinli ve hibrit motor seçenekleriyle sunmaya devam edecek. Bu strateji, mevcut kullanıcıların markaya olan bağlılığını korurken, yeni teknolojiye geçişi de kolaylaştırıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN