Orası Türkiye’nin Dubai’si olacak! Denizden resmen petrol fışkırıyor: Büyük keşif halkı heyecanlandırdı

Orası Türkiye’nin Dubai’si olacak! Denizden resmen petrol fışkırıyor: Büyük keşif halkı heyecanlandırdı

O ilimizde yapılan petrol keşfi herkesi heyecanlandırdı. Orası Türkiye’nin Dubai’si olacak! Haberi duyan bölge halkı ise sevinçten havalara uçtu…

Gümüşhane Üniversitesi Doğa Bilimleri Fakültesi Jeolojik Mühendisi ve Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nafiz Maden, Doğu Karadeniz bölgesinde petrol rezervi olup olmadığını öğrenmek için Eylül ayında numune almaya denize açıldı. Rize Çayeli’nin yaklaşık 7 mil açıklarında su üzerinde yer alan tabakalardan aldığı örnekleri ise Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na (TPAO) yolladı.

rize-cayelinde-petrol-2.jpg

RİZE ÇAYELİ’NDE PETROL!

TPAO’nun incelediği numunelerin sonucu ise herkesi havaya uçurdu. Maden’e gelen analiz sonuçlarında denizin yüzeyine sızan sıvının ham petrol olduğu ortaya çıktı. Bölgede ham petrol olduğunu duyan vatandaşlar ise sevince boğuldu.

Ülkemiz sınırlarında çıkacak tüm kaynakların vatandaşı sevindireceğini söyleyen Şükrü Taş, “Vallahi çıktıysa, bu petrol memleketin ekonomisine katkı sağlar. Buda bizim için sevindirici bir şeydir. Topraktan yeter ki bir şey çıksın. Biz bunun hastasıyız. Topraktan veya denizden çıkan bir şey her zaman bu ülkeyi kalkındırmıştır. Artısı var eksisi yok” dedi.

rize-cayelinde-petrol-1.jpg

Çıkacak petrolün ülkemiz için çok faydalı olacağını belirten Hasan Yener ise, “Vallahi yöremiz için iyi bir şey. Bu petrol topluma karşı kazandırılması için çıkartılması gerekiyor. Bu petrol Osmanlı döneminden beri varmış. Çayeli’ne, yöremize faydalı bir şey olacak. Biz bir vatandaş olarak sevindik. Çıksın da Türkiye için faydalı olsun yeter” sözlerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN