Motorine zam yolda: Litre fiyatı 44 lirayı bulacak

Motorine zam yolda: Litre fiyatı 44 lirayı bulacak

Brent petrol fiyatlarındaki yükseliş ve Ukrayna'daki drone saldırısı sonrası Rusya'nın günlük petrol üretiminin 600 bin varil düşmesi, akaryakıt fiyatlarını yeniden yukarı çekiyor. Bu gece yarısı motorine zam gelmesi bekleniyor. Benzin ve LPG'de ise şimdilik bir fiyat değişimi öngörülmüyor.

Ukrayna'nın drone saldırısının ardından Rusya'nın günlük petrol üretiminin 600 bin varil azalması, uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarının yükselişine neden oldu. Brent petrolün fiyatı 87 dolara çıkarken, bu gelişme akaryakıt rafineri marjlarının da artışına yol açtı. Bu etkilerin doğrudan yansıması olarak, bu gece yarısından itibaren motorin fiyatlarına önemli bir zam yapılması bekleniyor.

Enerji sektöründen alınan bilgilere göre, motorin fiyatlarına litre başına 1 lira 30 kuruş zam yapılacak. Zammın ardından İstanbul, Ankara ve İzmir'de motorin fiyatları sırasıyla; İstanbul'da 41,90 TL'den 43,20 TL'ye, Ankara'da 42,71 TL'den 44,01 TL'ye ve İzmir'de 42,91 TL'den 44,21 TL'ye yükselecek. Benzin ve LPG fiyatlarında ise şimdilik herhangi bir değişiklik öngörülmüyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NEDEN ARTIYOR?

Akaryakıt fiyatlarındaki artış, birçok faktörden etkileniyor. Bu faktörlerin başında şunlar geliyor:

-Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar

-Döviz kuru

-Vergiler

-Rafineri marjları

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN