MB'nin faiz kararı sonrası piyasalarda hareketlilik

MB'nin faiz kararı sonrası piyasalarda hareketlilik

Merkez Bankası 8 ay sonra ilk kez sabit bıraktı. Kararın hemen öncesinde 30,8988’e düşen dolar 31,0094 TL seviyesine kadar yükseldi. Euro da rekor seviye olan 33,8888 TL'den fiyatlanıyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun (PPK) Fatih Karahan başkanlığındaki ilk toplantısı bugün yapıldı. Merkez Bankası politika faizini piyasa beklentisine paralel bir şekilde yüzde 45'te sabit tuttu. Karar metninde "Kurul, politika faizinin mevcut seviyesinin aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana ve enflasyon beklentileri öngörülen tahmin aralığına yakınsayana kadar sürdürüleceğini değerlendirmiştir. Enflasyon görünümünde belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda ise para politikası duruşu sıkılaştırılacaktır" ifadeleri yer aldı.

Faiz kararı sonrası döviz kurundaki yükseliş de ivme kazandı. Bir süredir devam ettiği yukarı yönlü hareketini sürdüren dolar/TL sabah rekor seviyeyi gördükten sonra 30,8988’e kadar düşmüştü. Kararın ardından dolar 31,0081 TL seviyesine kadar çıktı.

Önceki kapanışını 33,5834 seviyesinden yapan euro ise 33,888 liraya kadar yükselerek tarihi zirveyi gördü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN