Kiracılar asıl şimdi yandı! Kiracılara not sistemi geliyor, notu düşük olana ev verilmeyecek

Kiracılar asıl şimdi yandı! Kiracılara not sistemi geliyor, notu düşük olana ev verilmeyecek

Kredi notunun ardından şimdi de kiracı notu geliyor. Ünlü ekonomist kiracılara kötü haberi verdi. Kiracılara not sistemi sayesinde, notu yeterli olmayanlar ev kiralamak zorlaşacak. İşte tüm detaylar...

Son üç yıldır ülkemizde yüksek seyreden enflasyon karşısında ev fiyatları ve kiralar aldı başını gitti. Kiracılar zor zamanlardan geçerken, ev sahiplerinin de mağdur olduğu durumlar yaşandı. Mağduriyeti ortadan kaldıracak yöntemi ise ünlü ekonomist duyurdu. İşte kiracılara not sistemi...

KİRACILARIN KREDİ NOTU

Ev kiralamada yeni dönem işaret edildi. Ünlü ekonomist Şenol Babuşcu'nun açıklamalarına göre, artık kiracıların da kredi notu olacak. Kiracılara verilecek bu not, düzenli olarak ödemeye göre sağlanacak. Kirasını düzenli olarak ödemeyen vatandaşları ise endişeli bir süreç bekliyor. Milyonları ilgilendiren bu gelişmeye dair sosyal medya ikiye bölündü. Bir kesim bu gelişmenin uygun olduğunu düşünürken, bir diğer kesim yanlış olduğunu savundu.

kira-konut2-ltya-cover.webp

VATANDAŞLIK NOTU GELMELİ

Ünlü Ekonomist Şenol Babuşcu'nun paylaşımı yoğun ilgi gördü. Kısa sürede yorum yağmuruna tutulan paylaşımda bazı kullanıcıların desteğini aldı. Paylaşımın altına yapılan yorumlardan, "Olması gereken de bu zaten, her şeyi etkilemeli vatandaşlık notu şart daha adil daha düzenli daha insanımsı yaşanılması bir dünya için.... Örneğin sokağa atılan bir çöp attın o bile eksi yazılmalı, trafik kurallarına uymadın mı o da eksi yazılmalı" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN