Hatice Kolçak'tan kritik gram altın yorumu! Tarih vererek uyardı: 400 lira birden oynayacak

Hatice Kolçak'tan kritik gram altın yorumu! Tarih vererek uyardı: 400 lira birden oynayacak

Yatırımcılar altın fiyatlarında artış olup olmayacağını merak ederken, altınla ilgili yaptığı tahminlerle tanınan ünlü ekonomist Hatice Kolçak'tan yeni yorumlar geldi. Tarih vererek yatırımcıları uyaran Kolçak, altında yaşanacak hareketliliği de açıkladı.

ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz artışlarını sürdüreceği beklentisi altın fiyatlarındaki yükselişi de devam ettiriyor. Spot altın Cuma günü yüzde 0,1 yükseliş ile 1912.75 dolar/ons seviyesine çıktı. Fakat haftanın geneline bakıldığında yüzde 0,3 oranında düşüş kaydedildi.

ABD'deki altın vadeleri de Cuma gününde yüzde 0,2 yükseliş ile 1918.60 dolara ilerledi. Bunun karşılığında ons altın 2022'nin sonundan bu yana dolar bazlı yüzde 6.16 oranında değer artışı yaşadı. Gram altına bakıldığında 1096 TL seviyesinde 2022'yi kapatan gram bugün yüzde 47 artış ile 1611.76'ya çıktı.

haber-4-ic.jpg

400 LİRALIK ARTIŞ GELİYOR!

Youtube kanalı üzerinden yeni altın tahminlerini takipçileriyle paylaşan ekonomist Hatice Kolçak, gram altında 400 liralık artış yaşanacağını açıkladı.

Kolçak açıklamasında, "Ons altının ilk gideceği yer 1935'tir ama nefes alacağı seviyeler 1950'lerdir. Bireysel yatırımcı için bu rakam alım fırsatı veriyor. Bu kadar zamların ardından yapacağımız en önemli olay, düşüşlerde alıp, biriktirmektir. Eylül ve Ekim'den sonra yükselme bekliyorum. Gram altında ise 1800-2000 lira arasında bir beklenti içerisindeyim" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN