Gram altında yeni rekor: Altın için flaş tahmin

Gram altında yeni rekor: Altın için flaş tahmin

2023 yılında yüzde 78 yükselişle en çok yükselen yatırım enstrümanı olan gram altın tarihi zirveyi gördü. Gram, haftanın son işlem gününde Kapalıçarşı'da 2 bin 104 liradan alınıp 2 bin 129 TL' den satılıyor.

Küresel enflasyon nedeniyle merkez bankalarının faiz artırımında frene basacağı ve bundan sonra faizlerde düşüş olacağı beklentisi altın fiyatlarını vurdu.

Rekorlar kırarak yükselişini sürdüren gram altın bu sabah 2 bin 45 TL'den alıcı buluyordu. Kapalıçarşı'da gram altın ise 2 bin 104 liradan alınıp 2 bin 129 TL'den satılıyor.

Altın serbest piyasada ise 2 bin 100 liradan alınıp 2 bin 123 TL' den satılıyor.

ALTININ ONSU 2 BİN 400 DOLAR OLABİLİR

Altın uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, uluslararası piyasalarda altının onsunun yıl sonunda 2 bin 400 dolar olacağını düşündüğünü söyledi. Yıldırımtürk, serbest piyasada yükselişin devam ederek yıl sonunda gram altının 3200 TL seviyesini görmesini tahmin ettiğini dile getirdi.

3 BİN 500 TL'Yİ GÖREBİLİR

"Önümüzdeki günlerde Fed'den gelecek açıklamalar, enflasyon ve işsizlik verileri ons altını tekrar yukarı çekebilir" diyen Tuğsavrol, "Bu durum da gram altın/TL'nin yükselişini sürdüreceğini gösteriyor bize" dedi. Uzman isim, gram altının ne kadar yükseleceği ile ilgili piyasa tahminlerini de paylaştı. Tuğsavrol "Serbest piyasada gram altın/TL beklentisi Mayıs ayına kadar 2600 TL olması bekleniyor. Kademesel olarak serbest piyasada gram altın sene sonunda 3500 TL'yi görebilir" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN