Elon Musk, Tesla'nın beynini gönderdi! 14 bin işçinin arasına onu da koydu

Elon Musk, Tesla'nın beynini gönderdi! 14 bin işçinin arasına onu da koydu

Elektrikli otomobil devi Tesla'dan kritik hamle geldi. Elon Musk tarafından yapılan düzenlemede dev yapısal değişiklik yaşandı. Tesla'nın beynini de gönderen Musk, beraberinde 14 bin işçiyi de gönderdi. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Tesla'nın CEO'su Elon Musk, son zamanların en büyük değişimine gitti. Şirkette yapılan değişikliklerde 14 bin işçiyle beraber Tesla'nın beynini de gönderdi. Tesla'da ciddi kayıplar verilse de şirketi fazla etkilememesi bekleniyor. İşte tüm detaylar...

18 YILLIK TECRÜBEYE VEDA

Tesla, son yılların en büyük yapısal değişikliklerinden birini yaşıyor. Şirketin baş teknoloji sorumlusu Drew Baglino'nun, 18 yıllık görev süresinin ardından şirketten ayrılması, büyük bir dönüşümün habercisi oldu. Baglino'nun yazılımdan motora, batarya üretiminden lityum üretimine kadar birçok projede liderlik ettiği biliniyor.

elon-musk-tesla-ceo-7inqtadovm68htki.jpg

KAPSAMLI YENİDEN YAPILANMA

Tesla'nın üst yönetimindeki değişiklikler, Ağustos 2023'te CFO Zach Kirkhorn'un ayrılışıyla başlamıştı. Şimdi ise, iş geliştirme ve politikalardan sorumlu üst düzey yönetici Rohan Patel de Baglino'ya katılarak Tesla'dan ayrıldığını açıkladı. Bu ayrılıklar, şirket içindeki kapsamlı bir yeniden yapılanmayı işaret ediyor.

Yeniden yapılanma kapsamında Tesla, önümüzdeki günlerde toplam iş gücünün %10'una denk gelen yaklaşık 14.000 çalışanıyla yollarını ayıracak. Bu, Tesla'nın gelecekteki büyüme hedeflerine ulaşmak için gerekli gördüğü zorlu ancak zorunlu bir adım olarak görülüyor.

lg-elon-musk-comp.webp

HEDEFLERİN GERİSİNDE KALDI

Elon Musk, şirketin sürekli yenilenmesi gerektiğini ve bugüne kadar şirket içerisinden çıkardığı genç yöneticilerden ciddi verim almayı başardığını ifade etti. Musk'a göre, boşalan yönetici koltuklarını doldurmakta Tesla'nın zorlanmayacağı tahmin ediliyor.

Tesla'nın önündeki büyük projeler arasında yüksek hacimli 4680 hücre üretimi, katot aktif malzeme üretimine başlama ve robotaksi projeleri bulunuyor. Ancak bu projelerde hedeflerin gerisinde kalındığı biliniyor. Bu dönemde yapılan büyük yönetici değişiklikleri ve işten çıkarmalar, şirketin bu hedeflere ulaşma kapasitesini nasıl etkileyecek, merak konusu.

Tesla'nın bu büyük dönüşüm sürecinde nasıl bir yol izleyeceği ve Elon Musk'ın liderliğindeki bu yeni yapılanmanın, şirketin global pazardaki konumunu nasıl şekillendireceği ise gelecek dönemlerin en çok takip edilen konuları arasında yer alacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN