Elektrik üretiminde dünyayı sallayacak sistem! Zıplayarak bedava elektrik üretiyor: Bir tanesi bir yıl gidiyor

Elektrik üretiminde dünyayı sallayacak sistem! Zıplayarak bedava elektrik üretiyor: Bir tanesi bir yıl gidiyor

Dünya üzerinde günden güne artan elektrik ihtiyacını karşılayacak teknoloji tanıtıldı. Sadece zıplayarak bedava üreten bir cihaz geliştirildi. Dünyayı sallayacak bu üründen bir tanesi bir yıl boyunca elektrik üretiyor. İşte o teknoloji...

Denizde oluşan doğal dalgaları alan bu cihaz, hareket enerjisini elektrik enerjisine çeviriyor. Dalgaların çarpmasıyla zıplayarak suda elektrik üreten sistemin adı CorPower C4 olarak açıklandı. Olumlu sonuçlar doğuran bu teknoloji dünya gündemine oturdu.

DALGADAN ELEKTRİK ÜRETİYOR

Elektrik kullanımının arttığı günlerde, CorPower tarafından geliştirilen C4, içerisinde bulundurduğu WaveSpring sayesinde dalga hareketlerinden elektrik üretmeyi başardı. Yaklaşık olarak 3 ay boyunca süren testlerden olumlu sonuç alarak, zıplayarak maksimum 600 kW aktarımı gerçekleştirdi. Araştırmalara göre tam kapasitede 850 kW elektrik üretebilen C4, bir yıl içerisinde 300'e yakın evin tüm elektriğini karşılayabilecek. Denge sistemi özel olarak tasarlanan C4, 18 metrelik dalgalarda bile dik durmayı başarıyor.

1-012.jpg

ELON MUSK UYARDI

Elektrik tüketimi günden güne artarken, bu kapsamda gelişmeler sürüyor. Son olarak Elon Musk, yapay zeka sistemlerinin elektrik sorunu yaşatacağını söylemişti. Dev sunucu sistemlerine ihtiyaç duyan yapay zeka geliştikçe elektrik ihtiyacı da günden güne artıyor. Elektrik üretimi konusunda devim olmadığını söyleyen Elon Musk, 2025 yılını işaret ederek etkisini göstereceğini söyledi.

2.jpg

NÜKLEER ENERJİ İSTİYOR

Yapay zeka konusunda açıklamalarda bulunan Elon Musk haksız da sayılmaz. Elektrikli otomobiller ve yapay zeka gibi teknolojinin ilerleyen yıllarda daha fazla güç isteyeceği gibi, Microsoft tarafından geliştirilen yapay zeka şimdiden nükleer enerji istemeye başladı.

Veri merkezlerindeki elektrik ihtiyacının artmasıyla beraber, nükleer enerjiden faydalanmak istediklerini beyan etti. Enerji üretim konusunda, nükleer enerji için tecrübeli personel arayışı başladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN