Dolarda beklenmeyen gelişme! Doları olanın yüreğine inecek... Ayı piyasası başladı

Dolarda beklenmeyen gelişme! Doları olanın yüreğine inecek... Ayı piyasası başladı

Son zamanlarda düşüş yaşayan dolar beklenmeyen yeni bir gelişmeyle ekonomi gündemine düştü. Dolara yatırım yapan vatandaşlar bunu duyunca çok şaşıracak. Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, dolar tarafında ayı sezonunu duyurdu. İşte konuya ilişkin detaylar…

Vatandaşlar parasını değerlendirmek adına birçok alanda yatırım yaparken yatırımlardan birçoğu dolar alanına yapılıyor. Özellikle son yıllarda büyük bir çıkış yakalayan dolar herkesin gözdesi olurken Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 50 seviyesine getirmesi sonucunda döviz kurunda bazı düşüşler meydana geldi. Dolar ise son bir aydır durgun seyretmeye devam ederken şu an anlık dolar 32,25 seviyesinde işlem görüyor.

yeni-proje-6-001.jpg

FED’DEN ERTELEME KARARI

Amerika Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamalar kapsamında geçtiğimiz günlerde politika faizi yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tutulmuştu. Söz konusu bu gelişmeyle beraber piyasalarda dalgalanmalar meydana gelirken uzman isimler dolar tarafında faiz indirimi olabileceği ihtimalleri üzerinde duruyordu. Lakin ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, faiz indiriminin şu anda gündemlerinde olmadığının da belirtmişti.

yeni-proje-5-001.jpg

MERKEZ BANKASI KARARLARI YÜKSELİŞİN ÖNÜNE GEÇTİ

Tüm bunların yanı sıra Merkez Bankası tarafından yapılan faiz artışı dövizin sabit kalmasına yol açtı. Merkez Bankası son olarak yüzde 50 seviyesine kadar politika faizini artırdı.

yeni-proje-7.jpg

“DOLARDA AYI SEZONUNA GİRDİK”

Kamu Son Haber'de yer alan habere göre, dolara ilişkin önemli açıklamalarda bulunan ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, “Önümüzdeki dönemde bir ayı etkisi gösterecek. Dolar yükselmeyecek böyle çatır çutur enflasyonun üstünde büyük getiriler sağlamayacak. Alternatif getiri alanları ise altın, altcoin ve hisse olacak” dedi.

“Ayı Piyasası” herhangi bir yatırım aracının uzun süreli düşüş seyretmesi dönemine verilen isimdir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN