Dolarda 30 gün sonra ipin ucu kaçacak! Piyasanın babası açıkladı: Dolar ters köşe yapabilir…

Dolarda 30 gün sonra ipin ucu kaçacak! Piyasanın babası açıkladı: Dolar ters köşe yapabilir…

Dolar ve altınla ilgili dikkat çeken tahminlerini paylaşan ekonomist Filiz Eryılmaz, 30 gün sonrasına dikkat çekerek, ipin ucunun kaçacağını söyledi. İşte, ünlü ekonomistin dolar ve altın tahmini…

Ünlü ekonomist Filiz Eryılmaz, dolar ve altın fiyatlarıyla ilgili yeni tahminlerini paylaştı. Gram altın ile dolar/TL kuru son 1 ayın en yüksek seviyesini görerek yeni rekorunu kırdı. Eryılmaz, Merkez Bankası’nın reel kurlar ile alakalı ifadelerini değerlendirerek altın ve dolarla ilgili tahminlerini paylaştı.

“ENFLASYONUN ÜZERİNDE GETİRİ İSTEYEN ALTINA YÖNELSİN”

Halk TV’nin haberine göre Eryılmaz’ın değerlendirmesi şu şekilde:

“Altın fiyatları yükselecek, enflasyon kadar hatta enflasyonun üzerinde getiri elde etmek isteyenlerin altına yönelmeleri gerekebilir. Diversifikasyon yaparak farklı yatırım araçlarını kullanarak riski azaltmak önemlidir. Portföyünüzün %30'u kadar altın veya altına dayalı yatırım araçları bulundurmanız önerilir. Altın alımı için şu an uygun olmayabilir, ancak uzun vadeli düşünenler için her geri çekilme kademeli alım fırsatı olabilir.

dolar-2.jpg

Ons altın tarafında 2.072 dolar üzerindeki fiyatlamalar, gram altını destekleyebilir."

Eryılmaz, uzun vadeli düşünenlerin her geri çekilmeyi kademeli alım fırsatı olarak değerlendirmelerini öneriyor.

dolar-1.jpg

Eryılmaz, Dolar/TL kurunda Mart sonundaki seçimlerin ardından güçlü bir artış beklemiyor. Merkez Bankası'nın reel kurlarla ilgili ifadeleri, doların güçlü bir şekilde artmayacağına dair bir sinyal olarak değerlendirilebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN