Depremden önce kentsel dönüşüm ihalesi almıştı. Türk inşaat devi iflas bayrağını çekti! Onlarca çalışan işinden oldu

Depremden önce kentsel dönüşüm ihalesi almıştı. Türk inşaat devi iflas bayrağını çekti! Onlarca çalışan işinden oldu

Pandemiden sonra yaşanan ekonomik kriz dalga dalga yayılmaya devam ediyor. İflas haberleri peş peşe gelirken bir son dakika gelişmesi daha yaşandı. Depremden önce kentsel dönüşüm ihalesi almıştı. Türk inşaat devi iflas bayrağını çekti! 8 yıl önce Diyarbakır'da faaliyete geçen Tevfik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited şirketi resmen iflas etti. Onlarca çalışan işinden oldu.

Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz etkisini sürdürmeye devam ediyor. Hem Avrupa'da hem de Orta Doğu'da başlayan savaşlar piyasaları tedirgin ederken ham madde ve tedarik sorunu yaşanmaya devam ediyor. Bu doğrultuda şirketlerden peş peşe iflas haberleri gelirken gelen son duyuru piyasaları altüst etti. Depremden önce kentsel dönüşüm ihalesi almıştı. Türk inşaat devi iflas bayrağını çekti!

TÜRK İNŞAAT DEVİ İFLAS BAYRAĞINI ÇEKTİ

Türkiye'de artan enflasyon ve dolar kurundaki dalgalanma şirketlerin elini kolunu bağlamış durumda. İflas haberleri peş peşe gelirken yeni bir haber daha geldi. Diyarbakır'da 2016 yılında kurulan Tevfik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bir süre önce konkordato ilan etti. Diyarbakır Asliye Ticaret Mahkemesi şirketin iflas ettiğine karar verdi.

yeni-proje-2024-04-20t103924-788.jpg

DEPREMDEN ÖNCE İHALE KAZANMIŞLARDI

Tevfik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited şirketi Diyarbakır'da ikamet harici fabrika, atölye, hastane, okul, otel, işyeri, mağaza, lokanta, kapalı spor tesisi, cami, kapalı otopark, tuvalet gibi yapılar inşa ediyordu.

yeni-proje-2024-04-20t103935-996.jpg

Şirket Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının 2 yıl önce açtığı ihaleyi kazanmıştı. Bakanlık Kahramanmaraş İli Onikişubat İlçesi Saçaklızade (Fatih) Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi Tünel Kalıp Sistemiyle 113 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini kazanan Tevfik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited şirketiyle 11.11.2020 tarihinde sözleşme imzaladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN