Bakanlık açıkladı: Antalya turizminde rekor başlangıç

Bakanlık açıkladı: Antalya turizminde rekor başlangıç

Antalya turizmi, 2023 yılının ilk dört ayının tüm zamanların en iyi başlangıcını yaşadı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın verilerine göre, bu dönemde Antalya'yı 2 milyon 66 bin 962 yabancı turist ziyaret etti. Bu rakam, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14, 10'luk bir artışı temsil ediyor.

Antalya'yı nisan ayında 1 milyon 61 bin 26 turist ziyaret etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, bu sayı, tüm zamanların en yüksek nisan ayı verisi olarak kayıtlara geçti.

Almanya pazar ülkelerden gelen turist sayısında da önemli artışlar yaşandı. Almanya'dan gelen turist sayısı yüzde 21, İngiltere'den gelen turist sayısı yüzde 32, Polonya'dan gelen turist sayısı yüzde 30,İran'dan gelen turist sayısı yüzde 52, Belçika'dan gelen turist sayısı yüzde 42, Ukrayna'dan gelen turist sayısı 51 ve Fransa'dan gelen turist sayısı ise yüzde 52 arttı.

Bu veriler, Antalya turizminin havaların ısınmasıyla önümüzdeki aylarda da güçlü bir şekilde artmaya devam edeceğini gösteriyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN