Altın güvenli liman olmaktan çıkıyor! Altın ve dolar alanlara seslendi: Paranız kül olur, ne olduğunu anlamazsınız

Altın güvenli liman olmaktan çıkıyor! Altın ve dolar alanlara seslendi: Paranız kül olur, ne olduğunu anlamazsınız

Yatırım yapmak isteyenlerin ilk tercihi altın olarak görülürken uzman isim tüm yatırımcıları tir tir titreten o açıklamayı yaptı. Elinde altın ve dolar bulunduranlar neye uğradığını şaşırıyor. Paranız bir anda küle dönebilir. İşte altında son gelişmeler…

Yaptığı açıklamalarla sık sık gündemde yer alan Selçuk Geçer, tüm yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu. "Sabah uyandığınızda 5 kuruşsuz kalabilirsiniz" sözleri ile gündeme bomba gibi düş Geçer, yatırımcılara kritik uyarılarını peş peşe sıraladı. Bir gecede elinizde bulunan tüm paranın küle dönebileceğini ifade eden ünlü ekonomist altın ve dolar yatırımcılarını korkuttu. İşte altında son gelişmeler…

DOLAR SAHİPLERİ DİKKAT!

Son zamanlarda siyasi ve ekonomik gelişmeler piyasalarda hareketli bir süreci beraberinde getirirken dolardaki dalgalı seyir herkesi tedirgin ediyor. ABD Merkez Bankası'nın politika faizlerini artırma kararının ardından doların güçlenmesini sağladı. Jeopolitik gerilimler ve ticaret savaşları gibi faktörler göz önüne alındığında dolar değerlerinde düşüş görülürken yatırımcılar da belirsizlik içerisinde kalıyor.

dolar-aa.jpg

Geleneksel olarak güvenli liman olması nedeniyle tercih edilen altın, son dönemlerde dalgalanmalar ile birlikte yatırımcıları da endişelendiriyor. Dolardaki güçlenme altın fiyatlarında düşüşe neden olurken yatırımcılar da son gelişmelere dikkatle inceliyor. Yatırımsal riskler altın talebini arttırırken fiyatların da arttığı görülmektedir.

PİYASADA BELİRSİZLİK DEVAM EDİYOR

Bitcoin, kripto para piyasasında belirleyici faktörler arasında yer almaktadır. Bazı güçlükler Bitcoin fiyatlarında dalgalanmalara neden olurken yüksek değer kazanan Bitcoin bir gün sonra büyük bir düşüş ile herkesi şaşkına çevirdi riskli varlıklar grubunda yer alan Bitcoin yatırımcıları belirsizlik içerisinde bırakırken buna bağlı olarak piyasalardaki endişede her geçen gün daha da artıyor.

altin-1.jpg

Euro, Avrupa Birliği'ndeki ekonomik durum ve politik belirsizlikler nedeniyle dalgalı bir seyir izledi. Tüm bu etkenler göz önüne alındığında altın, dolar Bitcoin ve euro gibi önemli yatırım araçlarındaki belirsizlik süreci de yatırımcının karar vermesini zorlaştırıyor. Küresel ve ekonomik ortamın belirsizliğinin sürmesi ise uzman yatırımcıların dikkatinde yer alıyor.

PARANIZ TUZLA BUZ OLABİLİR

Yaptığı uyarılarla sık sık gündemde yer alan Selçuk Geçer, Bitcoin için dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Bir sabah uyandığınızda 30 bin dolar kadar düşüş yaşanabileceğini dile getiren Geçer, büyük kayıplar yaşanabileceğinin altını çizdi.

selcuk-gecer-2.jpg

Ons altının fiyatının 2.400 dolara kadar yükselebileceğine dile getiren Geçer, “Yine de dikkatli olun, beklenmedik bir düşüşle 1900 hatta 1800 dolara kadar gerileyebilir" ifadelerini kullandı. Piyasalardaki durumu değerlendirmeye devam eden Selçuk Geçer, dolar için şu ifadeleri kullandı:

"Bir gün uyanırsınız ve Mehmet Şimşek'in görevden alındığını öğrenirsiniz. Ardından doların 100 lira olduğunu görür ve ne olduğunu anlamazsınız. Doların aniden 100 lira olması yerine, 60 lira seviyesine stabil bir şekilde ve piyasayı sarsmadan ulaşması daha uygun olacaktır"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN