7 kamu bankası tek ATM'de! Türkiye'nin yeni ATM'leri hayata geçiyor: Masrafsız ve komisyonsuz olacak

7 kamu bankası tek ATM'de! Türkiye'nin yeni ATM'leri hayata geçiyor: Masrafsız ve komisyonsuz olacak

7 kamu bankası artık tek bir ATM'de! Türkiye'nin yeni ATM'leri hayata geçiyor! Hem masrafsız, hem de komisyonsuz olacak...

Türkiye'nin bankacılık sektöründe önemli bir dönüşüm yaşanıyor! 7 kamu bankasının iş birliğiyle gerçekleştirilen TAM (Tek ATM Modeli) projesi, ATM hizmetlerini tek bir platformda topluyor.

TEK ATM MODELİ (TAM) TANITILDI

İstanbul Finans Merkezi'nde gerçekleştirilen TAM projesi lansmanına Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, Bileşim AŞ Genel Müdürü Murat Hakseven ve sektörün önde gelen isimleri katıldı.

TBB Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, 7 bankanın iş birliğiyle hayata geçirilen TAM projesinin Türkiye'nin ATM altyapısını önemli ölçüde güçlendireceğini belirtti. Projeye katılan bankaların sahip olduğu ATM'lerin ülke genelindeki toplam ATM sayısının yüzde 36'sını oluşturduğunu ve bu ATM'ler üzerinden yapılan işlemlerin yüzde 40'ını temsil ettiğini vurguladı.

tam.webp

Çakar, projenin bankaların operasyonel maliyetlerini azaltacak, daha etkin bir pazar yönetimi sağlayacak ve müşteri memnuniyetini artıracak önemli fırsatlar sunduğunu ifade etti. Ayrıca, TAM platformuna dahil olan bankaların müşterilerinin işlemlerinden herhangi bir ücret veya komisyon talep edilmeyeceğini belirtti.

Bileşim AŞ Genel Müdürü Murat Hakseven ise projenin bankacılık sektöründe önemli bir adım olduğunu dile getirdi. Proje sayesinde müşterilerin masrafsız ve komisyonsuz bir şekilde işlem yapabilme imkanına kavuşacağını vurguladı. Şu an için 5 bin 600 olan ATM sayısının yakın bir tarihte 19 bine çıkacağını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN