2021'den bu yana bir ilk: Türkiye'nin CDS'i 282'nin de altına düştü

2021'den bu yana bir ilk: Türkiye'nin CDS'i 282'nin de altına düştü

Türkiye'nin kredi risk primi Şubat 2021'den bu yana ilk kez 282 baz puanın altına geriledi.

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS), Şubat 2021'den bu yana ilk kez 281,75 baz puana düşerek 282 puanın altına indi. Analistler, kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'ye yönelik olumlu değerlendirmeleri ile yatırımcı güveninin arttığını belirtiyor.

KREDİ NOTU YÜKSELMİŞTİ

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye'nin kredi notunu 'B'den 'B+'ya çıkarırken, görünümü 'pozitif' olarak korudu. Moody's de ocak ayında kredi notu görünümünü 'durağan'dan 'pozitif'e yükseltmişti. Mart ayında Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu 'B'den 'B+'ya çıkararak görünümü 'durağan'dan 'pozitif'e çevirdi.

TEMMUZDA NOT ARTIŞI BEKLENİYOR

Analistlere göre, enflasyonun kalıcı olarak düşmesi ve cari açığın sürdürülebilir bir seviyeye ulaşması durumunda not artışları devam edebilir. Moody's'in 19 Temmuz'daki değerlendirmesinde Türkiye için bir not artışı da bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN