Zelenski: Rusya’ya ait Su-25 uçağı düşürüldü

Zelenski: Rusya’ya ait Su-25 uçağı düşürüldü

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, dün akşam yaptığı açıklamada, Rusya’ya ait Su-25 tipi saldırı uçağının düşürüldüğünü belirtti.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski 'iyi işti çocuklar' diyerek Rusya'ya ait bir uçağın düşürüldüğünü söyledi. Zelenski, “Donetsk bölgesinde bir başka Rus Su-25 uçağını düşüren 110. mekanize tugay askerlerine de özel olarak değinmek istiyorum. İyi işti çocuklar” ifadelerine yer verdi.

Zelenski, dün gün boyu Rusya’nın Ukrayna’nın bazı bölgelerini hedef aldığını belirtti. “Gün boyu gökyüzünü savunan askerlerimize çok iş düştü. Harkiv, Odesa, Dnipropetrovsk ve Donetsk bölgeleri. Savaşçılarımız 13 ‘Shahed’ insansız hava aracını düşürdü. Gün boyunca Rus teröristler sınır topluluklarımıza ve cephedeki mevzilerimize karşı çeşitli tiplerde 8 füze ve yaklaşık 70 güdümlü hava bombası kullandı. Rus kötülüğü, Paskalya arifesinde bile yıkım getirme arzusunu azaltmamaktadır. Bu yıkıntıların nerede duracağını ve işgalcinin ne zaman kaybedeceğini belirlemek ise sadece bize, hepimize ve Ukrayna'ya gerçekten yardım eden herkese düşüyor” diyen Zelenski, Paskalya arifesinde savaşın sürdüğüne vurgu yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN