Manş Denizi'nde göçmen botu alabora oldu: En az 5 ölü

Manş Denizi'nde göçmen botu alabora oldu: En az 5 ölü

Manş Denizi'ni geçmeye çalışan 110 kişilik bot izdiham nedeniyle alabora oldu. İlk belirlemelere göre aralarında bir çocuğun da olduğu beş düzensiz göçmen hayatını kaybetti. Olay, İngiliz hükümetinin tartışmalı sığınmacı yasasını kabul etmesinin ertesi günü yaşandı.

Fransa polisi, Manş Denizi üzerinden İngiltere'ye geçmeye çalışan göçmen boyunun alabora olduğunu açıkladı.

5 ÖLÜ 1 YARALI

Reuters'a bilgi veren Fransa Sahil Güvenlik yetkilileri, polisin olay yerine yakın bir sahilde arama-kurtarma operasyonu yürüttüğünü ve çok sayıda cansız beden olduğunu bildirdi. Devam eden aramalar için helikopterler ve kurtarma botları seferber edildi.

Fransa polis sözcüsü 1'i çocuk 5 düzensiz göçmenin hayatını kaybettiğini bir kişinin ise yaralandığını açıkladı.

BOTTA İZDİHAM

Fransa'nın kuzeyindeki yerel yetkililerden yapılan açıklamada botta 110 kişinin olduğu bildirildi. Sahil güvenlik yetkilisi ölümlerin bir izdiham sırasında meydana geldiğini söyledi.

'BU TRAJEDİLER DURDURULMALI'

İngiltere İçişleri Bakanı James Cleverly, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu trajedilerin durması gerekiyor. Hükümet bu ticareti sona erdirmek, tekneleri durdurmak ve sonuçta insan kaçakçılığı çetelerinin iş modelini kırmak için elinden gelen her şeyi yapıyor, böylece artık hayatları riske atmıyorlar." ifadelerini kullandı.

TARTIŞMALI YASANIN KABULÜNÜN ARDINDAN YAŞANDI

Olay, Rishi Sunak liderliğindeki Birleşik Krallık hükümetinin, küçük teknelerle Birleşik Krallık'a gelen sığınmacıları Ruanda'ya sınır dışı etmesine olanak tanıyan yasayı kabul etmesinin ertesi sabahı meydana geldi.

İngiltere'nin yasadışı göçten sorumlu bakanı Michael Tomlinson, Manş Denizi'nde art arda dokuz aydır ölümler yaşandığını söyledi.

İngiltere İçişleri Bakanlığı'nın dün paylaştığı verilere göre, bu yılın ilk dört ayında Manş Denizi üzerinden İngiltere'ye varan mülteci teknelerinin sayısında yüzde 24 artış yaşandı. Bu sayı, Ocak-Nisan 2023 döneminde 5 bin 49 iken bu yılın ilk dört ayında 6 bin 265 oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN