Mahkumlar hapishaneden kaçmıştı: Haiti'de 72 saatlik OHAL uzatıldı

Mahkumlar hapishaneden kaçmıştı: Haiti'de 72 saatlik OHAL uzatıldı

Geçtiğimiz günlerde çete lideri ‘Barbekü’nün yardımıyla Haiti’deki bir hapishaneden kaçan binlerce mahkumu arama çalışmaları sürerken, ülke yetkilileri, olayın ardından ilan edilen OHAL’in bir ay uzatıldığını duyurdu.

Haiti’de Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yayımlanan kararnamede, kamu düzeninin "yeniden" tesis edilmesi amacıyla 72 saatlik OHAL süresinin 1 ay uzatıldığı ifade edildi.

BAŞBAKAN HENRY GERİ DÖNEMİYOR

Başkent Port-au-Prince caddelerinde geniş güvenlik önlemleri alan polis, çete üyelerinin bulunduğu mekanlara baskınlar düzenlerken, çatışmalar sebebiyle kentin birçok noktasından silah sesleri duyuluyor.

Öte yandan, ülkedeki çete şiddetinin devam etmesi nedeniyle 5 Mart'tan bu yana Porto Riko'da bekleyişini sürdüren Haiti Başbakanı Henry'nin ülkeye dönüş tarihi henüz netlik kazanmadı.

‘İSTİFA ETMEZSE HAİTİ CEHENNEM OLUR’ DEMİŞTİ

Hapishaneden binlerce mahkumun kaçmasına yol açan çete elebaşlarından Barbekü lakaplı Jimmy Cherizier, dünkü açıklamasında, Başbakan Henry'nin istifa etmemesi durumunda, "Haiti, ya herkes için cennet ya da herkes için cehennem olur" ifadesini kullanmıştı.

Henry'nin istifasını talep eden silahlı çeteler, Port-au Prince ile Croix des Bouquets bölgesi yakınlarında bulunan 2 hapishaneye 2 ve 3 Mart'ta silahlı saldırılar düzenleyerek güvenlik güçleriyle çatışmıştı. Çatışmalar esnasında yaklaşık 4 bin mahkum hapishaneden firar etmiş, 12 kişi yaşamını yitirmişti.

Cherizier'in çetesi, birçok kez Başbakan Henry'nin ülkeye dönmesini engellemek için başkentteki havalimanını ele geçirmeye çalışmıştı. Henry, söz konusu çete saldırıları sırasında, Haiti'ye Kenya liderliğinde çok uluslu bir güvenlik gücü gönderilmesini değerlendirmek için Nairobi'de bulunuyordu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN