Gazze’de can kaybı 34 bin 789’a yükseldi

Gazze’de can kaybı 34 bin 789’a yükseldi

Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonunun ardından İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları sürerken hayatını kaybedenlerin sayısı 34 bin 789’a yükseldi.

Hamas, İsrail'e yönelik son yılların en büyük saldırısını gerçekleştirdi. İsrail ordusu 'savaş durumu alarmı' ilan etti. İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları sürüyor. Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze'de son 24 saatte 6 saldırı gerçekleştirildiği, 54 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 96 Filistinlinin ise yaralandığını açıkladı.

Gazze Şeridi’ne 7 Ekim’den bu yana devam eden saldırılarda toplam can kaybının 34 bin 789’a, yaralı sayısının ise 78 bin 204’e yükseldiği aktarıldı.

UNRWA’DAN "REFAH" UYARISI

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) tarafından Gazze Şeridi’nin güneyinde insani yardımların geçtiği Refah Sınır Kapısı’nın Filistin tarafının İsrail kontrolüne geçmesinin ardından uyarı yapıldı.

Açıklamada, "Refah geçiş noktasında yardım ve yakıt girişindeki kesintinin devam etmesi, Gazze Şeridi’nde kritik öneme sahip insani müdahaleyi de durduracak. Bu tedarik yollarının kesilmesi halinde özellikle Gazze’nin kuzeyindeki insanların karşı karşıya kaldığı felaket niteliğindeki açlık, çok daha kötüleşecek" ifadeleri kullanıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN