Filipinler’de aşırı sıcak ve grev yüz yüze eğitimi vurdu

Filipinler’de aşırı sıcak ve grev yüz yüze eğitimi vurdu

Son günlerde aşırı sıcakların etkisine toplu taşıma şoförlerinin grevi eklenince Filipinler’de yüz yüze eğitime iki günlüğüne ara verildiği bildirildi.

Filipinler’de 40 dereceye dayanan aşırı sıcakların klima bulunmayan okulları kötü etkilemesi ve toplu taşıma (jeepney) sürücülerinin greve gitmesi nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildi.

Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülke genelindeki 47 bin devlet okulunda iki gün yüz yüze eğitime ara verilerek uzaktan eğitime geçildiği kaydedildi.

METEOROLOJİ: 45 DERECEYE ÇIKACAK

Filipinler’deki birçok okulda klima bulunmadığı için öğrenciler kalabalık ve havalandırması yetersiz sınıflarda eğitim görürken, ülkenin meteoroloji yetkilileri, başkent Manila’da 27 Nisan’da sıcaklık rekoru kırıldığını duyurdu. 27 Nisan’da termometrelerin 38,8 dereceyi gösterdiği Manila’da bugün de sıcaklık 36 derece kaydedilirken halk kendini alışveriş merkezlerine ve yüzme havuzlarına attı.

Sıcaklığın 45 dereceye kadar çıkması bekleyen meteoroloji yetkilileri, mayıs ayının ikinci haftasına kadar sıcaklıkların artmasından endişe ediyor.

Bunun yanında, ülkede toplu taşımada kullanılan jeepney sürücüleri yarından itibaren 3 günlük greve gidecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN