Çin’de şiddetli yağışlarda can kaybı artıyor: 4 ölü, 10 kayıp

Çin’de şiddetli yağışlarda can kaybı artıyor: 4 ölü, 10 kayıp

Çin'de şiddetli yağışların neden olduğu sel ve toprak kaymaları nedeniyle can kaybı artıyor. Kayıp olan 10 kişiyi arama kurtarma çalışmaları sürerken en az 4 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Çin'in güney kesimlerinde hafta sonundan bu yana devam eden şiddetli yağışlar, sel ve toprak kaymalarına neden oldu. Yağışların bilançosu belli oldu.

Sel ve toprak kaymaları nedeniyle Zhaoqing şehrinde 3, Shaoguan şehrinde 1 olmak üzere en az 4 kişinin hayatını kaybettiğini açıklayan yerel yetkililer, Shaoguan ve Qingyuan şehirlerinde kayıp olarak kayda geçen 10 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Shaoguan, Guangzhou, Heyuan, Zhaoqing, Qingyuan, Meizhou ve Huizhou şehirlerinde yaşayan yaklaşık 110 bin kişinin toprak kayması ve sel riski nedeniyle evlerinden tahliye edildiği aktarılırken, bunlardan 25 bin 800’ünün barınaklarda kaldığı kaydedildi.

EN AZ 6 KİŞİ YARALANMIŞTI

Çin’in Güney kesimleri geçtiğimiz Perşembe günü itibariyle mevsim normallerinin üzerindeki sağanak yağışların etkisi altına girmiş, yaşanan sel ve toprak kaymaları birçok yapı ve tarım arazisini kullanılamaz hale getirmişti. En az 6 kişinin yaralandığı açıklanırken, etkilenen bölgelerde 140,6 milyon yuanlık (19,4 milyon ABD doları) maddi zarar meydana geldiği kamuoyuna yansımıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN