Alman ordusuna yabancı asker tartışması: 'Ülkede Alman vatandaşlığına sahip olmayanlar var'

Alman ordusuna yabancı asker tartışması: 'Ülkede Alman vatandaşlığına sahip olmayanlar var'

Personel sıkıntısı yaşayan Alman ordusuna Alman vatandaşlığı bulunmayan askerlerin alınması fikri tartışmalara yol açtı. Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, "Avrupa'da bunu yapan ilk silahlı kuvvetler biz olmayız. Ülkede yaşayan ve Alman vatandaşlığına sahip olmayan ikinci ve üçüncü kuşak (göçmen) insanlar var." ifadelerini kullandı.

Almanya'da silahlı kuvvetlerdeki personel eksikliğinin giderilmesi için Alman pasaportuna sahip olmayanların da askere alınması tartışılıyor. Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Tagesspiegel gazetesine yaptığı açıklamada, yabancıların Alman ordusuna alınması önerisinin uzmanlar tarafından gündeme getirildiğini, konunun gerekli titizlikle ele alındığını belirtti.

Bu konunun incelenmesinin henüz başında olduklarını aktaran Pistorius, "Avrupa'da bunu yapan ilk silahlı kuvvetler biz olmayız. Ülkede yaşayan ve Alman vatandaşlığına sahip olmayan ikinci ve üçüncü kuşak (göçmen) insanlar var." ifadelerini kullandı.

"ALMAN PASAPORTUNU DAHA HIZLI ALABİLİRLER"

FDP Milletvekili ve Federal Meclis Savunma Komisyonu Başkanı Marie-Agnes Strack-Zimmermann da yabancıların Alman ordusuna alınabileceğini savunarak, "Alman ordusunda görev yapmak isteyen uygun gençleri ararken daha fazla Avrupalı olarak düşünmek zorundayız." dedi.

Strack-Zimmermann, Alman pasaportuna sahip olmayan askerlerin, Alman ordusunda başarılı bir şekilde hizmet ederek bu pasaportu daha hızlı bir şekilde almalarının da düşünülebileceğini kaydetti.

YEŞİLLER PARTİSİ ÖNERİYE KARŞI

Hükümetin diğer ortağı Yeşiller Partisi Milletvekili Sara Nanni ise Alman pasaportuna sahip olmayanların orduda görev almalarına kesinlikle karşı olduğunu, Alman ordusuna görev almak isteyen adayların, vatandaşlık yasasında yapılan reformla hızlı bir şekilde Alman vatandaşı olabileceğini ifade etti. Nanni, ülke dışında yapılacak görevlere Alman vatandaşı askerlerin gönderilmesinden yana olduğunu aktardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN