Dr. Meltem Özen: Türkiye'nin koronavirüs vaka sayısı 600 ila 900 bin arasında

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Meltem Özen, TRT'de katıldığı canlı yayın programında, Türkiye'deki koronavirüs vakalarının 600 ila 900 bin arasında olduğunu açıkladı.

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Meltem Özen, TRT Haber ekranlarında yayınlanan “Soru Cevap” programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Dr. Meltem Özen katıldığı yayında şu anda Türkiye’deki koronavirüs vaka sayısının 23 binden fazla olduğunu ve 600 ila 900 bin civarında olduğunu öne sürdü.

Dr. Meltem Özen’in katıldığı programda şu ifadeleri kullandı:

“Virüsün yayılmasını engellemek artık vatandaşların elinde. Yüzde 75'lik bir sokağa çıkmama oranı bizim için yeterli. Devlet gerekli önlemleri aldı. İnsanların sokağa çıkmaması gerekiyor. Devlet herkesin kapısına polis dikemez. Biz artık herkesi hasta kabul ediyoruz. Çünkü hiçbir belirti göstermeden virüsü taşıyanlarla karşılaşıyoruz. Bu nedenle sokağa çıkmamak çok önemli.

"VAKA SAYIMIZ ÇOK FAZLA"

Bizim şu anda test yaptığımız vakalar, vakaların yüzde 15'i ile yüzde 20’si. O zaman biz 23 bin vakamız var diyorsak, şimdi tıbben de baktığımız zaman her bir teşhis edilen vakaya karşın toplumda 10 tespit etmediğimiz vaka olduğu kabul edilir. Bizim vaka sayımız 23 bin ise, o zaman bunu 10’la çarpacağız yani 230 bin vakamız var. Ama biz diyoruz ki şu ana kadar vakaların yüzde 20 ile 25’ini test ettik. Bilemediniz yüzde 30’u olsun. O zaman biz 230 bin vaka sayısını en az 3 ya da 4’le çarpacağız. Türkiye’nin vaka sayısı 600 ila 900 bin çıkıyor. Aslında bizim ülke olarak bu kadar vakamız var”