Dolar ne kadar oldu? 21 Ekim dolar ve euro fiyatları | Dolar rekor tazeledi

Dolar ne kadar oldu? 21 Ekim dolar ve euro fiyatları | Dolar rekor tazeledi

Salgında artan vakalarla birlikte yükseliş eğilimini sürdüren dolar kuru, yeni bir rekora daha imza attı. Bu hafta TCMB’nin yapacağı PPK toplantısında da bu konunun gündeme geleceği belirtildi. Peki dolar ne kadar oldu? İşte 21 Ekim dolar ve euro fiyatları…

Yurtiçi ve yurtdışı gelişmelerine bağlı hareket eden dolar fiyatları, yeni haftanın ilk gününde rekor üstüne rekor kırdı. Koronavirüs salgınında vaka artışlarına paralel olarak yükselen dolar fiyatları, aşı gelişmeleriyle yatırımcı kararları üzerinde belirleyici oluyor. 21 Ekim dolar ve euro fiyatlarına bakıldığında yeni rekorlar peş peşe geliyor…

DOLAR VE EURO NE KADAR?

Salgında yükselen vakalar piyasaların moralini bozsa da aşı çalışmaları yakından izleniyor. Yeni haftanın ilk işlem gününde dolar, 7,60 TL’yi görerek tarihi zirveyi tekrarladı. Kur şu dakikalar itibarıyla 7,59 TL’den işlemlerini sürdürüyor. Euro ise 8,96 Türk lirası seviyelerinde seyrediyor.

TCMB, GELENEKSEL YÖNTEMLİ REPO İHALELERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), bugün 19 Ekim vadeli ve 10 milyar Türk liralı tutarlı geleneksel yöntemle repo ihalesi açtığını paylaştı.

Bu hafta perşembe günü yapılacak TCMB'nin Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının gündeminde bulunduğunu paylaşan ekonomistler, yurt dışında da Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın bugün yapacağı konuşmalar ile Powell'ın yarından itibaren Senato'da yapacağı sunumların izleneceğini belirtti.

Ekonomistler, veri gündeminin bu hafta görece zayıf olduğunu ve jeopolitik gelişmeler ile yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısına ilişkin haber akışının yatırımcı kararları üzerinde belirleyici olacağını da vurguladı.

FAİZDE ARTIŞ BEKLENMİYOR

Reuters’ın 17 kurumun tahminleriyle gerçekleştirdiği ankette medyan beklentisi Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 8.25’te sabit tutacağına işaret ediyor. 17 katılımcıdan 14’ü ise politika faizinin sabit tutulacağı görüşünü savunuyor. Merkez Bankası’nın politika faizlerini sabit tutmasına karşın sıkılaştırma hamlelerini fonlama kompozisyonunu farklılaştırarak sürdüreceği düşünülüyor. Merkez Bankası’nın piyasaya sağladığı ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti 16 Temmuz 2020 tarihinde politika faizinin 90 baz puan altına yani yüzde 7.34’e kadar gerilemişti.

Merkez Bankası’nın PPK’de faizleri sabit tutmasına karşın likidite sıkılaştırma hamleleriyle fonlama maliyetini yüzde 10.42’e kadar çıkardı. Cuma gününden itibaren fonlama maliyeti yüzde 10.39 oldu. Bugün politika faizi altından gerçekleştirilen fonlamanın geri dönüşü olması sebebiyle fonlama maliyetinde 20 baz puan civarında daha yükseliş bekleniyor.

Reuters anketinde Merkez Bankası’nın ortalama fonlama maliyetinin ay sonundaki seviyesine ilişkin 12 katılımcının tahminlerin medyanı ise yüzde 10.70 civarında…

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN