Dolar, euro ve altında günün ilk rakamları

Dolar, euro ve altında günün ilk rakamları

FED'in dün akşam verdiği faiz kararının ardından dolar/TL 7,49 TL'den, euro/TL 8,81 TL'den, sterlin/TL ise 9,69 TL'den işlem görüyor. Altının gramı ise 467 TL'den satılıyor.

Küresel piyasalarda geçen hafta yaşanan sert dalgalanmanın ardından dün akşam FED'in faiz oranlarını değiştirmemesinin ardından piyasalar az da olsa geriledi. Yeni güne dolar/TL 7,49 seviyesinden euro 8,81 TL'den sterlin ise 9,69 TL'den başladı.

Gram altın 467 TL seviyesinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 767 lira, Cumhuriyet altını da 3.125 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, şu dakikalarda 1.941 dolar seviyesinde bulunuyor.

Analistler, ABD-Çin ve AB-İngiltere arasında süregelen gerilimin altın fiyatlarını desteklemeye devam ettiğini belirtti.

KOVİD-19 AŞISI DA ALTIN FİYATLARINI ETKİLEYECEK

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısına ilişkin haber akışı ve jeopolitik gelişmelerin de altın fiyatlarını etkileyebileceğini ifade eden analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.940 doların destek, 1.980 dolar seviyesinin direnç olarak öne çıktığını kaydetti.

Altın fiyatları doların gerilemesiyle yükselirken, yatırımcılar enflasyon hedefi planının detaylarının açıklanacağı Fed'in para politikası toplantısına odaklandı. Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0.3 artışla 1.962 seviyesine yükseldi.

Petrol fiyatları, dünya genelinde petrol talebindeki yavaş toparlanmaya dair endişeler ve başlıca petrol üreticilerinin hedefin üstünde üretim yapan ülkelerden daha fazla üretim kesinti yapma talepleriyle geriledi. Ancak bu hafta gerçekleşecek OPEC+ toplantısı öncesinde yatırımcıların kısa pozisyonlarını kapatmalarıyla birlikte kayıplar sınırlı kaldı. Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı yüzde 0.1 düşüşle 39.56 dolara geriledi.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, enflasyon yüzde 2'ye ulaşana ve bir süre bu seviyenin ılımlı derecede üzerinde seyredene kadar mevcut faiz oranını korumanın uygun olacağını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN