DGS tercihleri ne zaman başlayacak? DGS tercih kılavuzu yayınlandı mı?

DGS tercihleri ne zaman başlayacak? DGS tercih kılavuzu yayınlandı mı?

‘DGS tercihleri ne zaman başlayacak?’ sorusu sınava katılım sağlayan adaylar tarafından araştırılmaya başlandı. İki senelik eğitimlerini dört yıllık lisans programları ile yükseltmek isteyen adaylar sonuçların açıklanmasının ardından tercih heyecanına kapıldı. Adaylar ÖSYM'den gelecek olan haberlere odaklanmış durumda...

DGS tercih kılavuzu ile eğitim hayatlarına çok farklı bir yön vermek isteyen adaylar, ÖSYM'den gelecek olan açıklamalara odaklanmış durumda. Sonuçların açıklanmasının üzerinden uzun bir süre geçmesine rağmen tercihler ile alakalı herhangi bir açıklama yapılmamış olması adayları fazlasıyla merak ettirmekte. Peki DGS tercih kılavuzu yayınlandı mı? İşte detaylar…

TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK?

DGS tercihlerinin ne zaman yapılacağı ile ilgili herhangi bir açıklama henüz gelmiş değil. Geçtiğimiz sene DGS sonuçları 25 Temmuz tarihinde açıklanmıştı. Tercihler ise 21 Ağustos tarihinde alınmaya başlanmıştı.

Adaylar; sınav puanlarını öğrenmelerinin ardından tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr adresi üzerinden öğreneceklerdir. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih zamanı boyunca ÖSYM'nin internet sayfasından yayımlanacak olan Tercih Kılavuzu ile yapmaları gerekmektedir.

Tercihlerin doğru olarak yapılması için öncelikle Tablo-2'nin dikkatle incelenmesi gerekmektedir. Bu tabloda, ön lisans programından mezun olunacak olan alan bulunarak hangi alanlarda lisans programlarının tercih edilebileceği belirtilerek, bunun dışında k alanlardan yapılacak tercihler geçersiz sayılmaktadır.

DGS tercihleri ile ayrıntılar geldikçe KARAR.COM'da sizlerle paylaşacağız.

DGS TABAN PUANLARI AÇIKLANDI MI?

2019 senesi DGS taban puanları çin aşağıdaki linke tıklayın;

2019 DGS TABAN PUANLLARI İÇİN TIKLAYIN

DGS NEDİR?

Herhangi bir üniversitenin önlisans bölümlerinden mezun olmuş ya da olabilecek durumdaki öğrencilerin katılabildiği, ÖSYM tarafından gerçekleştirilen çoktan seçmeli bir sınavdır.

DGS‘YE KİMLER BAŞVURMALIDIR?

Yükseköğretim lisans programlarına dikey geçiş yapmak isteyenler bu sınava başvurmalıdır.

DGS SINAVININ KAPSAMI NEDİR?

Sınavda adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacaktır. Testte 120 soru yer alacaktır. Sınavda uygulanacak test, lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme (muhakeme) becerilerinin ölçülmesini amaçlamaktadır. Bu amaçla ilgili olarak hazırlanacak sorular, ön lisans programlarında kazanılan bilgi ve becerileri ölçmeye yönelik olmayacaktır. Test soruları, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN