Cep telefonu ve tablet nasıl dezenfekte edilir? Akıllı telefonlar nasıl temizlenmeli?

Cep telefonu ve tablet nasıl dezenfekte edilir? Akıllı telefonlar nasıl temizlenmeli?

Akıllı telefonlar nasıl temizlenmeli? Telefon bozulmadan nasıl dezenfekte edilir? sorularının yanıtları internette araştırılıyor. Dünya genelinde yüz binlerce insanın ölümüne neden olan koronavirüs (corona virüs) salgın hastalığından korunmak için el temizliğinin önemine vurgu yapılıyor. Sürekli elimizde tuttuğumuz akıllı telefonlar ve tabletlerin mikrop barındırmaması adına daha sık dezenfekte edilmesi önem kazanmış durumda. İşte detaylar...

'Tablet ve telefonlar nasıl dezenfekte edilmeli?', 'Cep telefonu bozulmadan nasıl temizlenir?', 'Mobil cihazlar dezenfekte edilmeli mi?' sorularının yanıtlarını sayfamızda aktardık. Çin'de ortaya çıkarak tüm dünyaya yayılan corona virüs (koronavirüs) salgın hastalığından korunmak için elimizde tuttuğumuz araç-gereçlerin hijyeni de önemli hale geldi. Kapı kolları, kaşık-çatal, bilgisayar mouse gibi araçların yanı sıra akıllı telefonların ve tabletlerin de nasıl dezenfekte edileceği merak ediliyor. Detaylar haberimizde...

TELEFON VE TABLET NASIL DEZENFEKTE EDİLMELİ?

Londra Üniversitesi'nde mikrobiyoloji uzmanı olan Doktor Lena Ciric, telefonların en sık temas edilen eşyalardan biri olduğunu hatırlatarak temizliği konusunda pratik bilgiler verdi.

İşte adım adım mobil cihazları temizlemenin yolu:

* Öncelikle telefonu prizden çıkarın, kapatın ve telefon kılıfını çıkarın.

* Bütün büyük telefon üreticileri kimyasal sıvı, jel ve aşındırıcı ıslak bez kullanılmaması yönünde uyarılarda bulunuyor. Bunun sebebi ise ekranın koruyucu tabakasına zarar verebilme ihtimali.

* Mikrofiber bezi, su ve evde kullanılan sabunla ıslatın. Nazikçe telefonun yüzeyini bu nemli bezle silin.

* Silme işlemi sırasında telefona su kaçmamasına dikkat edin. Çünkü suya dayanıklı telefonlar bile zaman içerisinde koruma özelliğini yitirebiliyor.

* Son olarak telefonunuzu temiz bir mikrofiber bezle kurulayın.

* Sadece su ve sabun kullanmak bile telefonunuzdan bakteri ve virüsleri etkili bir şekilde temizleyebilir.

iPHONE'LARI YÜZDE 70 ALKOLLÜ MENDİLLE SİLEBİLİRSİNİZ

Telefonların ve telefon kaplarının hepsini sabunlu suyla temizlemeden önce ve temizledikten sonra teste tabi tutuldu. Hepsinin bu işlemden sonra artık daha temiz olduğu gözlemlendi.

iPhone kullanıyorsanız, Apple yüzde 70 isopropil alkollü mendille silebileceğinizi söylüyor. Bunları da telefon dükkanlarından temin edebilir veya internetten kolayca sipariş verebilirsiniz.

Telefonunuzu UVC ışınlarını kullanarak sterilize eden cihazlar da bulunuyor. Bu yöntemin telefonunuza zarar vermesi beklenmiyor. Ancak bazı telefonların ve kılıfların zaman içerisinde renkleri solabiliyor. Özetle telefonunuza dokundukça, ona mikrop bulaştıracağınızı aklınızdan hiç çıkarmayın. Bu nedenle, ellerinizi düzenli olarak ve iyice yıkadığınızdan emin olun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN