Bu kez ABD'den YPG'ye silah sevkiyatı

Bu kez ABD'den YPG'ye silah sevkiyatı

Rusya'nın YPG kontrolündeki Suriye'nin kuzeyindeki Kamışlı'ya gönderdiği silah ve mühimmatın ardından bu kez terör örgütüne yardım ABD'den de geldi. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Suriye'nin kuzeydoğusuna Sentinel tipi radar ve Bradley sınıfı zırhlı araçlar sevk ettiklerini açıkladı. Bölgeye kaç adet zırhlı aracın gönderildiği ile ilgili soruya 'güvenlik gerekçesi'yle cevap verilmedi.

Terör örgütü PKK/YPG'ye giden silahlarla ilgili ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Sözcüsü Albay Bill Urban "ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Suriye'nin kuzeydoğusundaki koalisyon kuvvetlerinin güvenliklerine destek vermek üzere bir kaç adım atılması talimatı verdi. ABD Kuvvetlerinin üzerinde savaş uçağı devriyelerini artırmak üzere Sentine radar ve Suriye Güvenlik Bölgesindeki ABD askerlerine destek amaçlı Bradley Zırhlı Muharebe Araçları sevk etti" açıklaması yaptı.

"ABD HERHANGİ BİR ÜLKE İLE ÇATIŞMA PEŞİNDE DEĞİL"

Bu adımların ABD kuvvetlerinin DEAŞ ile mücadeleye devam etmelerini sağlamak üzere atıldığını ifade eden Urban, Koalisyonun kuvvet koruma amaçlı bölgede kuvvet konumları konusunda değişikliğe gittiğini belirtti.

Urban "Savunma Bakanlığı daha önce de Bradley araçlarını Suriye'ye sevk etmişti. ABD, Suriye'deki herhangi bir ülke ile çatışma peşinde değil ama gerektiği takdir de koalisyon kuvvetlerini koruyacaktır" diye konuştu.

Konuyla ilgili AA muhabirinin sorularını cevaplayan Urban, "Bu araçlar ve radar sistemi ABD askerleri tarafından kullanılacaktır." dedi.

Bölgeye kaç adet zırhlı aracın gönderildiğine ilişkin soruya ise 'güvenlik gerekçesi' ile cevap vermek istemediğini söyledi.

KOALİSYONDAN DA AÇIKLAMA

Koalisyondan yapılan açıklamada da bu araçların Amerikan askerlerince kullanılacağını ve koalisyon kuvvetlerine bölgede serbest harekat kabiliyeti sağlayacağı kaydedildi.

Açıklamada, Pentagon'un daha önce 2019'da da Suriye'ye Bradley araçlarını sevk ettiği hatırlatıldı.

NE OLMUŞTU?

Rusya, yaklaşık bir hafta önce Suriye'nin kuzeydoğusunda terör örgütü YPG/PKK işgalinde bulunan Kamışlı'ya 30 araçlık askeri ve lojistik takviye yapmıştı. Zırhlı ve personel taşıyıcı araçlar ile lojistik TIR'lardan oluşan konvoy, Kamışlı Havaalanı'ndaki Rus askeri noktasına yerleşmişti.

RUSYA'DAN YPG'YE TAKVİYE

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN